VNS100: Kirje Vehkajärven murteella

Kun nuorisoseura o päättäny ruveta julkaiseen ommaa sanomalehtee, ja siihen tarttee kuulemma kaikkie seuran jäsenijen kirjottaa… Taikka sitte maksaa sakkoo, niin aattelin minäkin, että herra nähköön mistäs minä ne sakkorahat siappaa. Täytyy sitä jottain koittaa kirjoittaa, vaikka em minä mittää ossaa asijaa.

Kyllä tää kovasti mukavaa olis, ku Vehkajärven nuarisoseura aina etteenpäin yrittäs ja menis, ja ohhan sitä aina pärjätty, vaikka vastuksijakin on ollu. Paljohan sitä on kuultu ja nähty tän vualen kestäjessä, kun nuarisoseuraki on ollu. Monta kovvaa on kojettu.

Paljohhan se sotakin meiltiltä vaati, jos jottain. Nythän ne solan jäljet taas jo ruppee vähä peittyy. Näkkee noita ihmisiäkin niinkun ennenki. Mansikkajuhlillehhan sitä väkkee oli tullu, pitkin maaherran läänejä.

Jaa, mikäs tän lehlen nimeks pannaan? Saakos siitä tehlä ehlotuksia? Minä tykkäisin kovasti, jos sinne takasivulle tehtäs semmonen kysymys ja vastavus osasto. Että saatas siinä kirjottaa miälipitteitä vaikeimmista kysymyksistä. Jos sitte viälä, saakos siihen laittaa noita kirjeenvaihto-ilmoituksia?

Jos nään tän pränttini sen sanoman palstalla, niin kai minä toistekin kirjotan.

Terveisijä ny vaan kaikille poijille ja likoille .”Vanhaltapiijalta”

(julkaistu 1. Sanomia Vehkajärveltä -lehdessä)

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!