Kylätaidetta Pohjan kirjastossa hekmikuussa

Vehkajärven kylätaidetoimikunta on ripustanut Pohjan kirjastoon kuvataidenäyttelyn: “Kylätaiteilijat luomustavat kylätaidetta”. Näyttelyyn on koottu teoksia, jotka on valmistettu vehkajärven kiertoloulun opinto-ohjelmaan kuuluvilla taideleireillä. Näyttely on avoinna helmikuun ajan.

Kylätaiteilijat harjoittelevat ripustautumista taiteeseen

Taideleirit ovat olleet merkittävä osa opintokonaisuutta, Kylätaiteilija (KYT),  suorittamista. Tutkinnon metodina on käytetty yhdessä toimimista. Metodi on nimetty luomusteluksi. Ryhmässä vuorovaikutetaan siten, että vähemmän tekniset maalarit voivat matkia edistyneempien tekniikkaa. Toisaalta edistyneimmät maalarit saavat tuoreita, luovia ideoita vähemmän teknisiltä maalareilta. Luomustelu edistää visuaalista näkemystä mutta ennen kaikkea halua kehittyä ja kehittää kylätaideilmaisua.

Kirjallisuus tukee mainiosti mielenmaiseman syntyä

Vehkajärven kylätaidetoimikunta pyrkii toiminnassaan havaitsemaan ja edistämään aktiivisuutta, joka saa ihmiset vapauttamaan piileviä, luovia kykyjään. Maalaustaide edellyttää mielenmaiseman havaitsemista ja visualisointia. Vehkajärvellä on hyvät edellytykset vehkajärkisen mielenmaiseman synnylle.

Kylätaidetoiminta auttaa vapauttamaan piilevät luovat kyvyt

Uskomme luomustamamme näyttelyn kannustavan katselijoita aloittamaan omien kykyjensä etsimisen. Kiky ei ole kyky.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!