Vehkajärven nuorisoseura ry

Vehkajärven Nuorisoseura on perustettu 1917, ”herättämään ja pitämään
vireillä nuorisossa isänmaallisen hengen elähdyttämää ja kristillis-siveellisen elämänkatsomuksen kanssa sopusoinnussa olevaa harrastusta kansallissivistykseen ja itsekasvatukseen”.Nuorisoseura on mihinkään aatesuuntaan sitoutumaton järjestö, jonka tavoitteena on ylläpitää Vehkajärven kylän nuorison ja myös ”varttuneemmankin” nuorison rauhanomaista ja mielekästä yhteistoimintaa.

Nuorisoseuran jäsenmaksu on ”liittymismaksu ainaisjäseneksi” 10 euroa. Seuran toiminnan rahoitus tapahtuu pääosin erilaisten talkoovoimin järjestettyjen tapahtumien sekä kesäkahvion tuotoin.

Nuorisoseuralla on oma juhlatalo ”Touhula”, joka on valmistunut vuonna 1927 talkootyön ja useiden lahjoitusten turvin. Seuran omien tilaisuuksien lisäksi Touhula on vakiinnuttanut paikkansa myös kylän muiden harrastuskerhojen mm Näytelmäpiirin tapahtuma- ja kokouspaikkana. Touhulaa myös vuokrataan juhlatilaksi erilaisiin yksityisiin tilaisuuksiin.

Touhula, Mattilantie 150

Touhula, Mattilantie 150


Tunnetuimmat ja historiallisimmat Nuorisoseuran vuosittaiset tapahtumat ovat heinäkuun alussa järjestettävät Vehkajärven Mansikkajuhlat ja elokuun lopulla järjestettävä Touhulan yö.

Touhulan ympäristö tarjoaa luontevat puitteet myös urheilutoimintaan. Tontilla on täysimittainen urheilukenttä, jonka laidasta löytyvät pukuhuone ja välinevarasto.Talviaikaan Nuorisoseura ylläpitää myös laajaa latuverkkoa ja vuosittain laskiaisen aikoihin järjestetään leikkimielisiä hiihtokilpailuja kaiken ikäisille ja taitoisille.

Touhula toimii vuonna 2022 Nuorisoseuran kesäkahviona. Kahvio mahdollistaan kylän ja lähiseudun nuorison työllistämisen kesäaikaan. Lisätietoja Nuorisoseuran Facebook-sivuilta https://www.facebook.com/groups/225374027565118

2015 Mansikkajuhlat

2015 Mansikkajuhlat

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 127 muutakin!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.