Vehkajärven Nuorisoseuran digiarkisto

Vehkajärven nuorisoseura on perustettu vuonna 1917, joten vuosi 2017 on seuran 100-vuotisjuhlavuosi. Osana näitä juhlallisuuksia on käynnistetty pari vuotta sitten Nuorisoseuran arkistojen järjestely- ja digitointiprojekti. Pääasiassa kesätyöntekijöiden avulla on saatu tuo yli 2000-sivuinen arkisto digitoitua ja siirrettyä digiarkistoon, joka tekniseltä toteutukseltaan on SQL-tietokanta. Tietokantarakenne mahdollistaa käyttäjälle tiedon haku- ja järjestelytoiminnat. Digitoitujen asiakirjojen sisällön kuvaamiseksi on asiakirjaan liitetty tietokenttiä, joihin on asiakirjasta poimittu tietoja, kuten vuosi, asiakirjan sisältö, henkilöt ym. Kaikkein työläin tietokenttä on nimeltään “aukikirjoitettu asiakirja” joka tarkoittaa tuon yleensä käsinkirjoitetun asiakirjan kirjoittamista uudelleen tekstitiedostoksi. Niitä on tähän mennessä tehty varsin vähän.

Digiarkiston tämänhetkinen käyttöliittymä löytyy osoitteesta http://vnsdigiarkisto.azurewebsites.net  . Tämä käyttöliittymä on vain katselua varten. Muutoksia sillä ei voi tehdä.

Digiarkisto on vielä kesken, moni tietokenttä on vielä tyhjä, virheitäkin voi olla. Ja uutta materiaaliakin syntyy koko ajan.  Eli jos olet osaltasi valmis osallistumaan projektin kehittämiseen, ota seuraavalla nettilomakkeella yhteyttä ylläpitoon, niin saat käyttäjätunnukset muokkauksen mahdollistavaan käyttöliittymään.  Lomakkeella voit myös muutenkin kommentoida arkistoa.

[contact-form-7 id=”13796″ title=”Yhteydenottolomake 1″]

 

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!