Vehkajärviaplodi Pauli Luhtajärvelle

Vehkajärven Kylätaidetoimikunta kannustaa paikallisia ihmisiä aktiiviseen toimintaan oman kyläkulttuurin kehittämiseksi. Vehkajärvi aplodeilla palkitaan henkilöitä, jotka ovat omalla toiminnallaan merkittävästi vaikuttaaneet vehkajärkisen kyläkulttuurin syntyyn ja kehittämiseen.

Pauli Luhtajärvelle myönnettiin Vehkajärviaplodi hänen roolistaan kylätaidemesenaattina. Kylätaiteilijat ovat saanet hänen tuellaan käyttöönsä ateljeetilan, Patelan, jossa he voivat toimia läpi vuoden. Tila on mahdollistanut entistä monipuolisemman ja keskeytymättömän luovan työn tekemisen. Se onkin johtanut selkeään ryhmän taiteellisen tason nousuun. Tilaa on käytetty myös muiden harrastusryhmien, kuten digipiirin, kokoontumistilana. Luovan minän löytäminen ja kehittäminen onnistuu parhaiten ryhmänä toimien, jossa tukea annetaan ja saadaan. Siten voidaan ennakkoluulottomasti syöksyä erilaisiin luoviin prosesseihin.

Tilan merkitystä kulttuuriharrastuksien taustatekijänä voi aistia Patelassa 7-14.07.2024 järjestettävässä taidenäyttelyssä “Kylätaiteen tuuletus”, jossa Vehkajärven kylätaiteilijat juhlistavat 10 vuotista toimintaansa. Kehityksen suunnan voi kukin vierailija itse havainnoida. Kauneus on katsojan silmässä.

Pauli Luhtajärvi on tunnettu myös monivuotisesta aktiivisesta toiminnastaan Vehkajärven Nuorisoseurassa. Touhulan näyttämöltä on hän monesti viestinyt roolihahmoillaan positiivista välittämistä ympäristöstään. Palkintona hänelle myönnettiin aplodin lisäksi Pirkko Mattilan keramiikkatyö.

Kulttuuri on käsitteenä hyvin laaja. Kylätaidetoimikunta seuraakin hyvin avoimin mielin kylän uusien vahvuuksien kehittymistä. Toivottavasti odottavan aika ei ole pitkä.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!