Ensi-ilta Mansikkajuhlilla 7.7.

Muutaman vuoden tauon jälkeen on Mansikkajuhlilla Vehkajärven Teatterin ensi-ilta klo 15. Esitämme klassikkokomedian Luulosairas, jonka on kirjoittanut Molière (Jean-Baptiste Poquelin, 1622 – 1673 Pariisi, Ranska). Teoksen satiiri kohdistuu 1600-luvun lääkäreiden heikkoihin taitoihin (aikakauden lisätietoa Ludvig XIV:n sairaudet). Tätä viimeistä näytelmäänsä kirjoittaessaan Moliére sairasti keuhkotuberkuloosia. Esittäessään pääroolia näytelmän 4. esityksessä hän sai verensyöksyn ja kuoli pari tuntia sen jälkeen.

Teatterin työryhmä kuvailee näytelmää seuraavin sanoin:

Sairasta menoa Vehkajärvellä: Touhulan lavalla nähdään tautisen hauska klassikkonäytelmä Luulosairas!

Molièren vuonna 1673 kirjoittama nokkela satiiri puree kuin kipulääke, relaksantti ja piriste. Vaikka ajat ja tavat ovat satojen vuosien aikana muuttuneet, ihminen inhimillisine tunteineen ei. Rakkaus, oman edun tavoittelu ja hyväuskoisuus puhuttelevat yhä tänäkin päivänä.

Näytelmää varten sävelletty livemusiikki nostaa Touhulan tunnelmallisen salin katon jopa lääkekattoa korkeammalle.

Luulo ei tänä kesänä ole tiedon väärti. Tule itse kokemaan Vehkajärven teatterin ja makoisiksi tunnettujen kahvion munkkien tervehdyttävä vaikutus. Reseptivapaasti!

/ Mervi Murtonen, Juho joki

Esityksen kesto on n. kaksi tuntia + väliaika. Lippuja ovelta tunti ennen esitystä. Nuorisoseuran kesäkahvio palvelee klo 12-18 ja ulkobuffetti klo 11 alkaen aina väliaikaan asti.

Tervetuloa teatteriin!

PS Innokkaita talkoolaisia tarvitaan erilaisiin tehtäviin klo 10. Hyvät eväät!

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!