Visku valokuvakilpa

otoksetkutOsana Vehkajärven korvissa soi tapahtumaviikkoa vietetään perinteistä digivestivaalia, jossa kilpaillaan vuoden visuaalisimman kuvan tittelistä, Viskusta.

Visku on digivalokuvakilpa, jossa kaikki osallistuvat kuvat projisoidaan Touhulan  big screenille yleisön arvioitaviksi. Tuomaristo, joka koostuu visuaalisen ilmaisun taitajista, arvio finaaliin selvinneet kuvat julkisesti. Tuomaristo tekee päätöksen sarajojen ja koko kilpailun voittajista perustuen kuvan arvotettuun visuaalisuuteen. Visku kilpailun tarkoituksena on kehittää kuvaajien visuaalista hahmottamista julkisen arvioinnin keinoin.

Sarjoja on kolme:

Lähikuva luonnosta. Sarjassa tutkitaan digikuvaamalla luontoa ja sen ilmiöitä lähikuvina. Kilpailusarja kannustaa kuvaajia tarkkailemaan luontoa hyödyntäen digikuvauksen lähikuvaustekniikkaa. Lähikuvilla saadaan taltioitua kuva-aiheita, joita ihminen harvemmin hahmottaa kokonaisuuden osana.

Vaikutelma ihmisen kokemasta tunteesta. Sarjassa tutkitaan ihmisen lähettämiä viestejä tunnetiloistaan. Sarjan kuvissa on aina mukana ihminen, jonka kokemaa tunnetilaa kuva visualisoi. Kilpailuun osallistuvilla kuvilla on oltava aina kuvatun kohteen lupa kuvan esittämiseen. Vastuu osallistumisluvasta on kuvaajalla.

Kuvasarja. Kuvasarja koostuu enintäin seitsemästä ja vähintäin neljästä erillisestä kuvasta vapaa valintaisesta aiheesta. Sarjan kuvissa pyritään esimerkiksi hahmottamaan ilmiöiden ja tapahtumien riippuvuutta toisistaan tai ajan ja tarkastelukulman merkitystä kohteen havainnoinnissa. Kuvasarjalla voidaan kertoa myös tarina.

Kuvat on oltava ennen julkaisemattomia ja osallistujan itse ottamia. Järjestäjä pidättää itselleen oikeuden julkaista vapaasti osallistuvat kuvat eri medioissa Visku valokuvauskilpailuun liittyvissä asiayhteyksissä. Vain voittakuvien ottajien nimet julkaistaan.

Kilpailukuvat on jätettävä kilpailun järjestäjälle 07.07.2015 mennessä joko muistitikulla Vehkajärven kesäkahvioon tai sähköpostiviestinä osoitteeseen eino.vehkajarvi@ryppyotsa.com.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Vehkajärven Nuorisoseuran digipiiri ja Osuuskunta Ryppyotsa.

??????????????????????

Ohessa muistutuksena ensimmäisen Visku kilpailun voittajakuva.

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!