Vehkajärven Korvissa soi viikko 29

Kulttuurikuluttajan kannattaa heti vähentää nopeutta ja pysähtyä hetkeksi.

Kuuluu jo hyväntuulinen hyräily Vehkajärven korvissa. Luovat voimat ovat liikkellä.

Ekologinen veistos2Luovuuteen kuuluu jonkin asteen vapautuminen luomisen tuskasta. Usein se kuullaan luovuutta vaativaa työtä tekevän hyräilylauluna.

Vehkajärven korvissa soi viikolla kuullaan paljon hyräilyä. Tosi musiikista vastaa viikolla vain Heinäkuoro.

 

tasotesti22

Maanataina 13.07 rakennetaan Touhulan pihaan patsaita, Lolemeita. Työryhmät luovivat jo Touhulan pylväiden ympärillä. Viime tippaan vehkajärkiseen luovuuteen heränneillekkin on varattuna pylväitä. Siis tutki aiemmat ohjeet Vehkajärven Sanomista ja luovi Touhulan pihaan kello 10.00 maanataina amuna. Muitakin vehkajärkisiä on.

225

Tiistaina 14.07 Visku finaalissa valitaan Touhulassa vuoden visuaalisin kuva, Visku. Elokuvakankaalle heijastettuja kilpailukuvia on lupa arvostella ääneen. Osallistumisohjeet myös Vehkajärven Sanomista.

IMG_0872

Keskiviikko-torstai 15-16.07 pätevöidytään Vehkajärven kiertokoulussa kylätaiteilijaksi. Akryylivärein maalusta innostaa taiteilija Kukka Pitkänen. Kylätaidetutkinnon opintolinjalle ilmaoittautumisohjeet edelleen Vehkajärvan Sanomissa.

Nuottipiilo3Sunnuntaina 19.07 vahvistunut Heinäkuoro astuu Touhulan lavalle ja esittelee omat sävelkuvionsa, joita pitkin kesää on kuultu Vehkajärven kesäkahviossa tahkotun.  Piilotetut nuotitkin on löydetty kaikkein riemuksi. Nämä kuviot eivät siis ole pelkää itseriittoista hyminää vaan taidokasta musiikkia.

Kulttuurivauhti2

Vehkajärkisyyteen mahtuu kaikenlaisia taitajia ja taitamattomia. Kun kaikki eivät voi kavuta näyttämölle, on hyvä, että luovuutta ilmaistaan myös ilman opeteltuja vuorosanoja tunnetiloja vaihdellen.

Vehkajärven korvissa soi tapahtumaviikon järjestelyistä vastaavat osaltaan Vehkajärven kylätaidetoimikunta, Osuuskunta Ryppyotsa, Vehkajärven Nuorisoseura ja sen digipiiri. Vehkajärven korvissa soi tapahtumaformaatti perustuu Vehkajärven Kylätaidetoimikunnan harjoittamaan kulttuuritoimintaan.