102 vuotta ja 13 presidenttiä

Kappas vaan. Taas presidentti vaihtui. Tämä nykyinen presidentti onkin sitten elämäni aikana kolmastoista. Kun vanhaksi elää, kokemuksia karttuu ihan tahtomattaankin.

Annikki Mattila tarjoili 102 vuotispäivillään muistoja ensimmäisestä kohtaamisestaan Suomen presidentin kanssa. Presidentti Svinhufud saapui Heinolaan vihkimään uutta siltaa. Koilulaiset oli kutsuttu paikalle heiluttelemaan lippuja. Oli arvokas ja juhlallinen tilaisuus. Ensimmäisen presidentin, Ståhlbergin, presidenttiajsta ei hänellä ollut muistikuvaa. Annikin elämän pyöri silloin äidin sylissä. Muistikuva Ståhlbergistä liittyi myöhempään aikaan. Silloin entistä presidenttiä muilutettiin. Presidentit ovat olleet melkein kaikki hyviä.

Päivän sankari kertoi pitämässään puheessa myös juhlapaikan liittyneen presidenttiin. Alueelle oli suunniteilla presidentin virallinen kesäasunto. Toisin kuitenkin kävi ja kesäasunto päätettiin rakentaa länteen merenrannalle Naantaliiin.

Ajan taju ei Annikilla pääse karkaamaan. Hän ylläpitää tieoisuuttaan lukemaalla päivittäin Aamulehteä. Teräviä mielipiteitä riittää haastamaan nuorempien ajatuksenjuoksua. Kaikupohjaa ajatuksille riittää, kun muistista löytyy elettyä elämää.

Annikin esimerkin voimalla saamme uutta uskoa huomiseen. Vanhaksi kannattaa elää.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!