Vehkajärven kirkon esittelyt 10.7. ja 7.8.

Vehkajärven kirkko on vähän kuin koko kylä: piskuinen, ensikatsomalta ehkä vähän vaatimaton ja syrjässä maailman melskeiltä, mutta kuitenkin yllättävän monipuolinen ja täysin ainutlaatuinen koko Suomen mittakaavassa. Kirkon omaleimaisia piirteitä ovat esimerkiksi sen omistava rukoushuonekunta, Suomen ensimmäinen sankaripatsas ja kyläläisten itsensä perustama lainajyvästö. Rukoushuonekuntia on Suomessa enää muutama, ja lähin löytyy Urjalan Halkivahalta.

IMG_3955[1]Vehkajärven kirkon ja hautausmaan esittelyä on kyselty kesäkahviolta aina silloin tällöin. Lahtisen Esko ja Niemisen Kimmo pistivät viisaat päänsä yhteen ja kirjoittivat ystävällisesti tekstit esittelyitä varten. Esittelykäytäntöjä ja sopivaa “turistikierroksen” mittaa ja reittiä kokeillaan ensi sunnuntaina 10.7. pidettävän messun jälkeen kirkonmäellä, n. klo 11.30. Toinen kokeilu on suunniteltu elokuulle, 7.8. pidettävän messun jälkeen.

Jatkossa on tarkoitus, että satunnainen turisti voi saada kesäkahviolta käteensä esitteen omatoimista kirkon pihapiiriin ja hautausmaahan tutustumista varten. Esitteitä voisi olla jaossa myös kirkon eteisessä. Kesäkahviolta voi myös lähteä turistin mukaan opas, jolloin on mahdollista vierailla myös kirkossa sisällä oppaan saattamana. Sopivia käytäntöjä etsitään siis vielä.

Tervetuloa kuulemaan mielenkiintoista tarinaa kirkosta ja hautausmaasta ja myös kertomaan omia tarinoita tai kokemuksia Kirkkoharjulta, joita voidaan sitten ehkä liittää esittelymateriaaliin.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!