Vehkajärven Teatteri kuuntelee katsojiaan

Vehkajärven Teatterin esityskausi on kuumimmillaan. Harmaiden panttereiden ensi-ilta veti salin täyteen Mansikkajuhlilla. Jäljellä on vielä 5 näytöstä, joista ensimmäinen on tänä perjantaina klo 19 ja seuraavat viikon kuluttua (pe 15.7. klo 19 ja su 17.7. klo 13).

Vaikka Vehkajärven Teatteri on Pirkanmaan kesäteattereista vanhimpia, kykenee se kuitenkin uudistumaan. Tänä kesänä on tehty aiempien kausien katsojapalautteen perusteella neljä uudistusta, jotka merkittävästi vaikuttavat katsojien viihtyvyyteen teatterissamme.

  1. Halpuutus. Halpuutimme lippujen hintoja viime vuodesta. Ja näihin halpuutusprosentteihin eivät muut pysty: Aikuisten lipuissa alennusta on 20% ja lasten lipuissa peräti 40%. Näillä hinnoilla haluamme kannustaa katsomoihin erityisesti lapsiperheitä ja suurempia ryhmiä. Olemme tosin saaneet katsojilta palautetta, että hinta on nyt liian halpa, joten ensi vuonna tilanne harkitaan uudestaan. Tule nyt, kun vielä on halpaa!
  2. Sähköposti: Vehkajärven Teatterilla on uusi oma sähköpostiosoite, johon voi lähettää varauksia isommille ryhmille, tehdä tiedusteluja näytelmästä ja antaa palautetta. Kaikenlaiset näytöksiä koskevat viestit osoitteeseen vehkajarventeatteri@gmail.com ovat siis tervetulleita!
  3. Katsojapalaute: Mansikkajuhlilla kokeiltiin katsojapalautteen keräämistä ensi-iltayleisöltä. Palautteessa kysyttiin sekä ruusuja että risuja näytelmästä. Palautetta saatiinkin mukavasti, kiitos siitä! Näytelmää kehuttiin erityisesti hyvistä hahmoista, hauskuudesta ja puvustuksesta. Risuja tuli erittäin vähän, ja ne koskivat lähinnä äänenkäyttöä ja näytelmän pituutta. Otamme palautteen huomioon tulevissa näytöksissä.
  4. Korotettu takakatsomo: Touhulan sali on tunnelmallinen, mutta kovin pitkä. Takariveistä on ollut huono näkyvyys lavalle varsinkin silloin, jos edessä istuu vähänkin isompi kanssakatsoja. Tätä ongelmaa on nyt ratkottu korottamalla taaimmaisia rivejä ja järjestämällä penkkirivit lomittain. Ensi-illan palautteen perusteella takakatsomosta saattaa vielä tulla Touhulan uusi VIP-katsomo. Kauden aikana kertyneen palautteen perusteella mietitään, jatketaanko tätä kokeilua tulevinakin vuosina.

Pienen kyläteatterin etu on se, että edellä kuvattuja kokeiluja voidaan toteuttaa nopeasti ja myös niiden vaikutus nähdään nopeasti. Edellä kuvatutu muutokset ovat yksittäisiä pieniä asioita, jotka eivät ole maksaneet paljon, joihin on alusta asti suhtauduttu kokeiluina ja joiden jatkoa harkitaan aina tapauskohtaisesti. Niistä on jo opittu paljon!

Kuuntelemme jatkossakin palautetta herkällä korvalla. Palautelomakkeita ei enää tämän kesän näytöksissä jaeta, mutta kommentteja kaivataan silti koko ajan yllä mainituista muutoksista ja muistakin asioista. Ruusuja ja risuja voi antaa suoraan teatterin henkilökunnalle tai osoitteeseen vehkajarventeatteri@gmail.com.

Tervetuloa taas Teatteriin Touhulaan!