Tämän päivän musiikki on rockia ja punkkia

Naapurikylä Tervaniemi on onnistunut luomaan vahvan musiikkiperinteen järjestäessään Tervaniemi-Rock tapahtuman useampana vuotena. Tapahtuman vahvuus on sen tuoreus. IMG_7067

Nuoret soittavat tämän päivän musiikkia. Silloin ei keskitytä muistelemiseen, kun toimitaan tässä ajassa. Markku Rauhalahti on saanut Pohjan koulun Space Girls yhtyeeseen rennon menon. Soitetaan itse eikä kumarrella vanhoja staroja. Siltä pohjalta on odotettavissa vahvaa kasvua ja tulkintaa. Toivottavasti pysytään arjessa kiinni. Lasten panos yhtyeen yleisönä on ratkiriemukasta seurata. Yhtyeen kontakti faneihin on elävää. Siinä on uuden vuorovaikutuskulttuurin siemen. Toisaalta vanhassa kulttuurissa on omat hyvät puolensa. Pelimannimusiikkia kannattaa kuunnella esim. Kuhmolassa mielummin hiljaa kuin eestaas hypellen – tai sittenkin hypellen .

IMG_7085

Arjessa on pysynyt kiinni tapahtuman primus motor Kusti Vuorinen, joka on saanut rinnalleen Viljon kokoonpanoon Jumanzukka ja Herranpiexut. Uutta etnojatsi sävellystä pukkaa jatkuvasti. Silloin ei ehdi edes kappaleita nimetä. Viljon mukanaolo rumpalina tulee varmaan jatkossa kiinteyttämään sävellyksiä ja pitämään ne selkeämmin kasassa. Hyvää on odotettavissa.jatkossa.

IMG_7151a

Punkissa on parasta sanoma ja hyvä taustajytke. Niissä irtopäät ovat hyviä. Kuultu yksinkertainen verbaaliakrobatia on vertaansa vaille. Irtopäät ovat oivaltaneet, ettei biisien tarvitse olla normipituisia, Keskitytään sanoman perillemenoon ja siten se oli siinä.Heidän kappaleidensa sanat haluaisin ehdottomasti saada paperilla eteeni. Niitä riimejä alkaisin heti tuskissani huutaa yksinäisinä hetkinäni. Ne sopisivat hyvin myös porukkasaunan häkälöylyiksi. Jos jollakin lukijalla olisi sanoista tietoa, toivoisin niitä liitettävän kommentointiosastolle. ..Jos ruoka syömättä jää niin silloin nälkä jää.. Upeata sanoitusta.     Jäi nälkä Irtopäiden huumoriin.

Anssi Kasitonnin töiden katselu on aina antoisaa. Toivoisin näkeväni niitä joskus esim Touhulan Big Screen esityksinä. Silloin niihin pääsisi paremmin mukaan. Olisiko  mitään, jos niitä olisi näytillä esim ensi kesän digivestivaalilla Touhulassa osana Vehkajärven korvissa soi juttuja. Laittakaa sanaa rientään eteenpäin Anssille kun törmäätte häneen. Minusta se olisi kiva koe, mikä ei kuitenkaan veisi juttuja pois Tervaniemi Rockin seemasta.

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!