Vehkjärviset soittivat täydelle salille

Vehkajärven kunniakas pelimanniperinne siirtyi vahvistamaan Kuhmoisten pelimanneja.IMG_7334kutistettu  IMG_7333 kutistettu

Kuhmoisten pelimannien 40 vuotisjuhlakonserttiin saatiinkin syystä täysi tupa kuulijoita. Niiden joukossa oli moni vehkajärkinenkin pelimannimusiikin ystävä. Timon viulu ja Lokarin haitari tahdittivat Junnu Vainion lauluja esimerkillisesti. Laulusolistit saivat oivan selustatuen näistä herkistä rytmittäjistä. Hyvä pojat. Toivottavasti vielä palaatte vahvistamaan Vehkajärven musiikkielämää, kun se löydetään uudestaan. Karaokesta on toivottavasti lyhyt askel banditoimintaan.

Kuhmoisten esimerkki rohkaisee. Konsertti kertoi tapahtuneesta muutoksesta. Pelimannit soittivat Junnu Vainion sanoittamia tai/ja säveltämiä iskelmiä. Laulusolistit olivat erinomaisia ja saivat äänensä hyvin irti kymmenenkin haitarin rytmistä. Kuulijat olivat tyytyväisiä siihen lämpimään ja kotoiseen henkeen, jonka oman kylän muusikot saivat aikaan. Ammattilaisista vain lahjakkaat kykenevät samaan tunnelmointitasoon. Laulut olivat kuulijoille tuttuja vuosien takaa. Nuoruutta ja elettyä elämää yritettiin muistaa ja siinä onnistuttiin.Toivottavasti Kuhmoisten kunnanisät ja äiteet säilyttävät tolkun tästä musiikkimenestyksestä eivätkä ala seurata naapuripitäjä Kangasalaa ja ryhdy rakentamaan uutta kulttuuritaloa, Ensi vuonna on järkevää järjestää kaksi konserttia, joihin kaikki halukkaat myös Vehkajärveltä saisivat tätä musiikin nostalgiaa kokea.

Erinomainen oli tämä naapurikunnan pelimannijuhla.

Pystyyköhän Vehkajärven kylätaidetoimikunta ja Nuorisoseura saamaan jollakin kahjolla tavalla Vehkajärven musiikkielämään uutta virettä.       Valoa on näkyvissä.Uusi nostalgiapiano on jo Touhulaan tiedossa, joten.. odotetaan.. toimintaa..

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!