”Lintu vai kala” keramiikkanäyttely Touhulassa

Vehkajärven kylätaidetoimikunnan järjestämän Vehakajärven korvissa soi tapahtumaketjun päätapahtuma on kesällä 2013 Keramiikkanäyttely ”Lintu vai kala” Touhulassa. Pirkko Mattila etsii näyttelyssä häilyvää rajaa keramiikan harrastajan ja ammattilaisen välillä. Kun on harrastanut keramiikkatöitä vuodesta 1984 lähtien, uskaltaa kyllä tunnustaa, että kädet ovat syvästi savessa. Kaikki alkoi Pirkanmaan kotityön harrastusryhmästä ja on jatkunut  Hervannan Savenpyörittäjissä niin etä voi sanoa näkevänsä kaiken savena.

Näyttely lähtee ajatuksesta, että elämä on jatkuvaa kattausta.Kun ihminen elää syömällä, on tarjottava myös silmänruokaa. Värit, muoto ja tunnelma on oleellinen osa silmillä syömistä. Kattaukseen sisältyy paljon elämän symboliikkaa.

IMG_2210

Lintu vai kala näyttely on avoinna 17-23.07.2013 päivittäin kello 12.00-18.00. Lisämausteena näyttelybuffetin tunnelmaan kuuluvat satunnaiset luovat musiikkituokiot. Ennen ryhtymistään savenpyörittäjäksi puhallinmusiikki oli se Pirkon juttu. Savi vei kuitenkin voiton. Pirkon tuntevat henkilöt tosin teitävät hänen saavan saven soimaan jopa paremmin kuin tuohitorven.

Kylätaidetoimikunnan kesän motto ”Vehkajärven korvissa soi ja silmiin pistää” ei siis ole aivan tuulesta temmattu juttu. Metsä vastaa kun sinne huudetaan.