Kiertokoulun ensimmäiselle luokalle alkanut hakuaika

Vehkajärven kiertokoulu aloittaa toimintansa kouluttamalla toimittajia Vehkajärven Sanomiin. Luokallinen kiertokoulun opiskelijoita aloittaa 24.07.2013 digitaalisen viestinnän alkeiskurssin Vehkajärven Touhulassa.  Ensimmäiselle luokalle mahtuu 10 opiskelijaa. Päivän kurssi on suunnattu nettilehtien toimituksellisesta työstä kiinnostuneille vapaille kommentoijile. Luokalla monipuolistetaan ja kehitetään Vehkajärven Sanomien Word Press pohjaista toimitusjärjestelmää paneutumalla Word Press tekniikkaan, verbaaliseen ja kuvalliseen viestintään sekä harjoittelemalla yksilöllisten lehtijuttujen luomisprosessia. Koulutukseen tulee ilmoittautua osoitteeseen eino.vehkajarvi@ryppyotsa.com. Koulutuksen hinta on 25€ (sis alv). Kurssimaksu sisältää lounaan ja pullakahvin.

IMG_7714

Luokan ohjaajina toimivat nettivelho Pekka Kauppinen, kuvakehystäjä Jorma Mattila ja kirjailija Hilkka Sinisalo-Laukka. Pekka ja Jorma kuuluvat kiertokoulun henkilökuntaan ja toimivat oto luokanvalvojina. Hilkka on kirjailija, jonka teos “Kuusikymppisten kirja” on mainio esimerkki uuden slow litterature tyylin ilmaisuvoimasta. Tyylissä lyhyet tekstit toimivat ikkunoina elämään. Hilkka on myös aikuiskouluttaja, jonka viesti sopii hyvin vehkajärkisille ja muille ajattelijoille. Hilkan viesti liittyy usein kysymykseen” Kannattaisiko vielä yrittää jotakin uutta?” Hilkka ohjaa lyhyiden lauseiden käytöön sekä passiivisten possessiivisuffelikondiittisten aktiivirelatioden välttelyyn.

Digitaalisen viestinnän luokalle ei ole pääsykoetta ja mukaan pääsevät kaiken ikäiset ja kokoiset viestinnästä kiinnostuneet kommentoijat. Toimittajaluokkaan yleneville, vehkajärkisyyden sisäistäville kommentoijille avautuvat urat myös Vehkajärven Sanomien oto toimittajina.

Se vain on niin, että on parempi kehittää vapaata ajattelua kuin antautua viihteelle.

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!