Kylätaiteilijoita kuin Vilkkilässä kissoja

Taide on haastava harrastus. Taiteilijalla pitää olla oma tyyli. Muutoin on vaarassa olla vain matkija tai mukailija. Vehkajärkisillä kylätaiteilijoilla ei ole pelkoa olla matkijoita, koska kaikki ovat mukailijoita.  Yhdessä taiteillaan satoi tai paistoi. Sen lisäksi kaikilla on tyyli hallussa. Sivellin otteet ovat persoonallisia ja luovia.

Vehkajärvellä ei tarvitse olla naivi ollakseen kylätaiteilija

Alkukesän taidetapaamisessa toukokuussa tyhjän taulun kirous kesti vain hetken. Oma luontainen paikka perämetsästä löytyi nopeasti ja väripaletit tyhjenivät vikkelästi kankaille.

Vehkajärkiselle kylätaiteilijoilla tyhjän taulun kirous kestää vain hetken

Kylätaiteiljat valmistautuivat kesään ja kesänäyttelyyn, joka löytyy enemmin tai myöhemmin Vehkajärven kesäkahviosta.

Kevään värimaailmaa ja kokemuksia kuvitellaan mieluiten ulkona luonnossa

Kylätaideyllätyksiä on luvassa ihan kotikulmilla. Ja mikä parasta, vain kahvikupin hinnalla. Vehkajärkinen riski näyttelyn toteutuksessa kuitenkin on siinä, että kylätaiteilijat luovat elävästi uutta. Elävät kylätaiteilijat eivät luovuta taidettaan  vanhan koulun kirpputorille.

“Värin ei ole väliä, kunhan se on punaista”. Onko se kesän vehkajärkinen yllätys?

Vehkajärven kiertokoulu pitää heinäkuun alussa uuden kylätaideopetusjakson, Hakuohjeet opetusohjelmaan julkaistaan myöhemmin Vehkajärven Sanomissa. Kylätaiteilijoita sikiää Vehkajärvellä siis kuin Vilkkilässä kissoja.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!