Wisku digikuvauskilpailu 28.06.2017

Wisku digikuvauskilpailu pidetään kiitosta saaneella vehkajärkisellä  tapahtumaformaatilla. Formaatti koostuu kahdesta osasta. Ensin tehdään yhteinen kuvausretki 28.06.2017 kohteeseen, joka julkaistaan vasta lähtöhetkellä. Kuvaajat etsivät kohteessa kuvakumia korkeintaan kahden tunnin ajan. Kuvaajat valitsevat kuva-aineistostaan kilpailukuvat ja toimittaa ne tuomaristolle. Julkisessa finaalissa 06.07.2017  visuaalisuuden ammattilaisista koostuva raati arvioTouhulassa isolle screenille projisoidut kuvat julkisesti. Raati julistaa lopuksi kilpailun eri sarjojen voittajakuvat ja nimeävät niistä kilpailun Wiskun.

Kuvausretkelle lädetään Vehkajärven entisen postin maamerkiltä eli vehkajärven koululta

Wisku on visuaalisesti puhutteleva kuva.

Visuaalisuudessa keskitytään näköaistin tuottamaan mielihyvään

Kilpailu koostuu kahdesta sarjasta. Sarjassa yksittäiskuva, kukin kilpailija voi jättää finaaliin arvioitaviksi korkeintaan neljä kuvausretkellä otettua kuvaa. Sarjassa kuvakertomus, kukin kilpailija voi jättää yhden korkeintaan seitsemästä ja vähintäin neljästä kuvasta koostuvan kuvakertomuksen finaaliin arvioitavaksi.

Kaikki kilpailun kuvat arvioidaan anonyymeinä. Vain voittajakuvien ottajat julkaistaan. Kilpailun järjestäjillä ja kuvauskohteen omistajalla on oikeus käyttää vapaasti Finaaliin osallistuvia kuvia asiayhteyksissä, jotka liittyvät Wisku kilpailuun tai kuvauskohteeseen.

Kuvausretkelle lähdetää Vehkajärven vanhalta koululta keskiviikkona 28.06.2017 kello 15.00. Osallistuminen kilpailuun on kaikille vapaa. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Kuvauskohteeseen siirrytään autoilla suosien kimppakyytejä.

Samasta kohteesta kuvaajat etsivät omasta mielestään parhaimman kuvakulman

Finaaliin osaalituvat kuvat on jätettävä muistitikulla Vehkajärven kesäkahvioon viimeistään keskiviikkona 05.07.2017 tai suoraan Touhulaan tuomaristolle 06.07.2017 kello 16.00.

Yleisölle avoin finaali on Touhulassa torstaina 06.07.2017 kello 18.00 alkaen. Finaalissa kuvat projisoidaan big screenille. Raati analysoi projisoidut kuvat ja valitsee sarjojen voittajat.

Julkisen arvioinnin tarkoituksena on innostaa kuvaajia ja yleisöä kehittämään omaa visuaalista ilmaisukykyään valokuvaamisen avulla.

Kuvausretkellä saattaa aistia elämänsä taitekohtia

Kilpailun järjestää Vehkajärven nuorisoseuran digipiiri yhteistyössä Vehkajärven kylätaidetoimikunnan kanssa.

Raati seuloo finaalissa valekuvat tosikuvista
Kuvausretkellä naapurin seuraaminen on luvallista.

Tervetuloa viskomaan kameralla kuvakulmia vehkajärkiseen tapaan.

 

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!