Kylätaiteilijoilla Pop up näyttely

Vehkajärkiset kylätaiteilijat ovat ongelmanratkaisijoita. Kun taide ei mahdu omiin tiloihin, viedään sitä näytille kesäkahvioon. Vehkajärven kesäkahvion perähoneessa onkin kesän ajan esillä kylätaiteilijoiden pop up näyttely.

Kylätaiteilijat yhteisrintamassa Meidän Vehkajärvemme teoksen edessä

Mikä pop up? Sehän on näyttely, joka elää. Sinne kylätaiteilijat tuovat aina uusia luomuksia näytille omaan tahtiinsa. Pop up ei  siis ole mikään pysähtynyt museonäyttely.

Kylätaidetta pukkaa kiertokoulun maalaustaiteen opintolinjalla milloin mistäkin

Kiinteänä näyttelyssä on vain kylätaiteilijoiden yhteiskollaasi “Minun Vehkajärveni”. Se koostuu kahdestakymmenestä neljästä erillisestä, mutta yhteen raamitetuista näkemyksistä Vehkajärven elinvoimasta. Teos on huikea taidonnäyte. Tilaan onkin asetettu irtopenkkejä, joille kylätaiteen ystävät voivat istuutua ja nauttia “Meidän Vehkajärvestämme”.  Samalla sopii nauttia myös kesäkahvion kahveista. Pienessä kahveessa istuen “Meidän Vehkajärvemme” näyttääkin kovin kotoisalta.

Ajatukset pysyvät elossa vain interaktiivisen vuorovaikutuksen avulla.

Näyttelytilassa on esillä myös Pirkko Mattilan keramiikkaa. Teokset viestivät vahvasti käsitystä alykkäistä kaupunkiajattelijoista. Heidän suhteensa luontoon tuntuu vehkajärkisistä hiukan oudolta.  Näkemystä avartaa kuitenkin teosten interaktiivisuus. Ajattelua pidetään elossa ruokkimalla ja ravitsemalla. Näyttelyvieraiden vastuulla on pitää ajatukset elossa.

Vehkajärkisten kylätaiteilijoiden motto on selkeä: Oivalla.

Nähellään peräkammarissa.

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!