Wisku digikuvakilpailu

Vehkajärkiseen tapaan kehityksen on kehityttävä. Vehkajärven digipiiri ja kylätaidetoimikunta on uudistanut Wisku digikuvakilpailun enemmän visuaalisuutta kehittäväksi sekä sosiaalisemmaksi tapahtumagenreksi. Wisku on ilmaisu  hyvälle visuaaliselle kuvalle.

Wisku 2016

Wisku kilpailu totetetaan kuvausretkenä alueelle, joka ilmoitetaan kuvaajille vasta lähtöhetkellä. Kilpailussa korostuu tasapuolisuus osallistujia kohtaan, koska kaikilla kuvausolosuhteet ovat samat. Ratkaisevaa on visuaalisuutta korostavien kuvakulmien löytäminen. Samalla varmistetaan, ettei osallistuvia kuvia ole aiemmin julkaistu ja ne ovat ilmoitettujen kuvaajien ottamia.

Kilpailusarjoja on kaksi: yksittäiskuvat ja kuvakertomus. Yksittäiskuvia voi olla enintäin 2/ kuvaaja ja kuvasarjoja 1/kuvaaja. Yksitätiskuvat voivat olla osia kuvasarjasta.

Wisku alkaa keskiviikkona 20.07.2016 kello 15.00 Vehkajärven kouluta. Lähtö tapahtuu kimppakyydein kohteeseen. Kuvausaikaa on kolme tuntia. Kohdealueella on sisä-ja ulkokohteita.

Kilpailun finaali on Touhulassa 21.07.2016 kello 18.00 alkaen. Kuvaajien on jätettävä kuvat muistivälineellä (usb tikku) järjestäjille tunti ennen kilpailun alkua. Näin vältetään kuvien eksyminen bittitaivaaseen.

Ensimmäinen Wisku voittaja vuodelta 2012 kuvasi luonnon värimaailmaa
Ensimmäinen Wisku voittaja vuodelta 2012 kuvasi luonnon värimaailmaa

Kuvat projisoidaan big screenille. Tuomaristo arvio julkisesti kuvat projisoituina ja valitsee kilpailun voittajat. Arviointiperuste on kuvien visuaalinen sanoma. Tuomaristo koostuu visuaalisuuden ammattilaisista: Kuvataiteilija Tiina Lamminen, arkkitehti Markku Mattila ja kuvaamataidon opettaja Eero Tiitola.

Järjestäjä pidättää oikeuden osallistuneiden kuvien vapaaseen julkaisemiseen Wisku asiayhteyksissä. Samoin kuvakilpailun kohdealueen omistajalla on osallistuneisiin kuviin vapaa julkaisuoikeus kohdealuetta koskevissa asiayhteyksissä.

Yhdessä oppiminen

Kakasipäiväisen kilpailun etuna on, että kuvaajille jää aikaa viilata kuvia ennen finaalia. Sosiaalisena tapahtumana kuvaajilla on mahdollisuus oppia toisiltaan kuvaamisen perusteita ja kameratekniikkaa. Wiskussa pidetään kuvainnollisesti hauskaa yhdessä. Samalla otamme oppia toisiltamme. Otamme otoksia.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!