Vehkajärkiset linnaan tutkimaan taidetta

Vehkajärven kylätaidetoimikunta järjestää kaikille avoimen tutkimusmatkan Hämeenlinnaan selvittääkseen kukkiiko myös pikkukaupungissa kuvataide. Retki on myös osa Vehkajärven kiertokoulun kuvaamataidon linjan  opinto-ohjelmaa, jossa avarretaan näkökulmaa kuvaamataiteen suuriin linjoihin.  Retkikohteena ovat Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyt Modernin monet kasvot ja Ester Heleniuksen näyttely sekä kylätaidekouluttaja Kukka Pitkäsen grafiikkapaja, Galleria Paperihuone ja Galleria Kone. Gallerioissa mesenaateilla on mahdollisuus tehdä yllättäviä löytöja vedoksista jne.

Mahtaako Hämeenlinnasta löytyä Kuhmalahden museokokoelman veroista taidetta?
Mahtaako Hämeenlinnasta löytyä Kuhmalahden museokokoelman veroista taidetta?

Jos kierroksen jälkeen on syntynyt jano tai nälkä kulttuuriin, on mahdollista maistella ja kokea ravintola Piparkakkutalossa paikallisen gulinarismin tuoksuja.

Retkelle lähdetään ke 13.07.2016 Vehkajärven koululta kello 15.00. kimppakyydein. Koululle kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä kansallisen liikuntakulttuurin helmi “Kanada malja” on silloin Tappara kierroksella Vehkajärven kesäkahviossa.

Pohjosen Vellu tarjoaa kylälle hienon kulttuurikokemuksen hypistellä monen havittelemaa pystiä. Humiseekohan vehkajärkisessä päässä, kun sen upottaa voittajan elkeillä maljaan. Rehellisesti on tietenkin myönnettävä, että Tappara on omassa kulttuurissaan roimasti edellä kylätaiteilijoitamme. Pitäisiköhn Vellu kaapata myös kylätaiteilijoiden lihashuoltajaksi? Vellulla voisi olla akryylimaalareille paljon perinnetietoa annettavaksi. Tavoitteet pitää taiteessakin asettaa korkealle.

Tutkimusmatkalle osallistuminen maksaa 5€, jolla katetaan museon esittelykulut. Kukin maksaa itse sisäänpääsymaksun. Suosittelemme Museokortin käyttöä. Netti-ilmoittautuminen on suotavaa kuljetusjärjestelyjen optimoimiseksi osoitteeseen eino.vehkajarvi@ryppyotsa.com .

Hämeenlinnalainen Irwin oli suuri modernin taiteen ystävä
Hämeenlinnalainen Irwin oli suuri modernin taiteen ystävä

Vehkajärven kiertokoulussa opiskelijat kehittävät omia näkyjään. Maalarithan maalavat taloa sinistä ja punaista. Kylätaiteilijat maalaavat näkyä sinisestä punaiseen. Ho hoo. Hämeenlinnassa Irwin Goodmann on kysynyt: Voiko museoissakin  kokea taidetta pistämällä päänsä pyttyyn? Vastaus on: Kanada.

Tervetuloa kylätaiteilijoiden mukaan kokemaan laaja-alaisia taide-elämyksiä.

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!