Vuoden 2017 Vehkajärvi Aplodit jaettu

Marttojen Olohuone oli oiva paikka jakaa vuoden 2017  Vehkajärvi Aplodit. Vehkajärven kylätaidetoimikunta oli päättänyt antaa tunnukset Kimmo Niemiselle ja Veli-Matti Pohjoselle.

Kimmo sekä Vellun klaanin edustaja Hannu Aplodeineen

Kimmo on vuosien ajan tallentanut elämää Vehkajärven kylässä. Hänen arkistonsa ja kokoelmansa on jalostunut vuosien varrella merkittäväksi kokoelmaksi niin esineistön kuin tietojen ja tarinoiden osalta.  Kimmon oivallukset ympäristön tapahtumista ovat hienosti jalostumassa tarinoiksi, joilla on mahdollisuus havainnollistaa aikansa elämää ja elämäntapaa esineistöön ja tapahtumapaikkoihin kiinnitettyinä.

Veli-Matti on upeasti nostanut kotikylän arvoa ja tunnettavuutta tuomalla mestari Tapparan ja pojan eli Kanadamaljan jo kahdesti Vehkajärven kesäkahvilaan ja Touhulaan. Tappara iltamat ovat olleet harvinaisia urheilutilaisuuksia, jossa kyläläisillä ja lähialueen Tappara faneilla on ollut mahdollisuus ottaa kontakti kiekkotähtiin ja Suomi kiekon legendoihin. Kaiken huippuna oli  kontakti myös NHLn maailmantähtiin. Vellun klaani on tehnyt erinomaisen kulttuuriteon jalkauttamalla tähdet kyläläisten joukkoon.

Vehkajärven kylätaidetoimikunta jakaa Vehkajärvi Aplodeina  kunniakirjan lisäksi kylätaiteilijoiden luomaa kylätaidetta.

Kimmo sai Pirkko Mattilan keramiikkatyön Ukkopilli. Perinteisen kukkopillin äänimuisto on jalostunut taitavissa käsissä ukkopillin monimuotoiseksi kultturi-ilmaisuksi.

Kimmon tarinoilla on vahva vehkajärkinen muistijälki

 

 

 

Veli-Matti sai Päivi Mattilan fotogrammin kahdesta kukasta, jotka kasvupaikka ja valo on saanut kukoistamaan. Jaettu ilo on parasta iloa.

Olemme kiitollisia saadessamme kokea Vehkajärvellä monipuolista kulttuuritoimintaa. Onnea palkituille.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!