Vehkajärvi Aplodit ja ukkopillit

Vehkajärven kylätaidetoimikunta jakaa vuosittain aplodit hekilöille, jotka ovat edistäneet ja ylläpitäneet kulttuurin voimauttavaa toimintaa Vehkajärvellä. Vuoden 2015 Aplodit päätettiin jakaa kunnianosoituksena monivuotisesta työstä, elämäntyöstä, kolmelle merkittävälle kulttuurivaikuttajalle Vehkajärvellä. Heidän merkityksensä on ollut suuri vehkajärkisen ilmapiirin synnylle. Huumori ja uskallus laittaa itsensä alttiiksi arvostelulle ovat tunnusomaisia palkituillle. Lahjakkuus ja taito ovat heille olleet sisäsyntyistä. Harjoitteluaika jokapäiväisten töiden jälken  on käytetty tehokkaasti. Toiminta on ollut vastiikketonta yhteisen hyvän ja yhteisöllisyyden kasvattamista.

Ukkopillit odottavat palkittuja
Ukkopillit odottavat palkittuja

Palkintoina Aplodit sisältävät kunniakirjan ja Vehkajärkisen kylätaiteilijan taideteoksen. Tämän vuoden palkintoina ovat Keramiikkataiteilija Pirkko Mattilan uniikit Ukkopillit. Ne ovat mukaelmia perinteisistä soivista kukkopilleistä,mutta saaneet vehkajärkisen ukkohahmon.

Olavi ja Esko kiittävät Aplodeista ukkopillisoitannalla
Olavi ja Esko kiittävät Aplodeista ukkopillisoitannalla

Kylätaidetoimikunta palkitsi haitaripelimanni Olavi Blåstedin, viulupelimanni Timo Mattilan ja kulttuurin moniottelija Esko Lahtisen.

Heidän esimerkkinsä virittäköön uusia vehkajärkisiä ihmisiä löytämään kulttuurin voimauttavan vaikutuksen niin arjessa kuin juhlassakin. Kun toimitaan itse, on mahdollista löytää ja saada kaikkein arvoikkain jaettavissa oleva kulttuuripalkinto. Se on: hyväksyä ja löytää rehellisesti itsensä. Silloin saavutetaan vehkajärkinen kulttuuritaso. Aplodit raikuu.

Olavi Blåstedt ja Esko Lahtinen puhaltavat ukkopilleillä eloa ja iloa vehkajärkiseen kulttuuriin.
Olavi Blåstedt ja Esko Lahtinen puhaltavat ukkopilleillä eloa ja iloa vehkajärkiseen kulttuuriin.
Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!