Vehkajärvi Aplodi digivelholle

Vehkajärkisen kulttuurin edistämisestä ja ylläpidosta on palkittu Aplodein Pekka Kauppinen. Vehkajärven kylätaidetoimikunta päätyi harvinaisen yksimielisesti jakaa vuoden 2016 Aplodin todelliselle digivelholle. Pekka Kauppinen taitavana digiosaajana ja visionäärinä on nostanut Vehkajärven digiaikaan. Hänen toimissaan merkillepantavaa on, että hän on luomuviljelijänä aina pystynyt pitämään jalat maassa. Ajatukset eivät ole karkailleet. Digitekniikalla on pystytty uudistumaan ja uudistamaan hyviksi koettuja rakennelmia ja systeemejä. Digilehtemme ”Vesari” on saanut upean julkaisualustan. Vehkajärven Nuorisoseuran perinteikäs arkisto on siirretty digiaikaan Vesarin sivuille avoimena kaikkien tutkittavaksi. Niin ja jopa Vehkajärven kesäkahviossa on voinut maksaa ja nostaa rahaa pankkikortilla. Digiaika on tätä päivää.

Digivelho pitää aina silmät auki uusille digisovelluksille. Mitähän  digiä hän keksii Pirkon teokseen valoa ajassa.

Digiaika oli läsnä myös vuoden ensimmäisissä vehkajärkisissä pikkujouluissa, jonne digivelhomme sai puhelun itse joulupukilta. Lahjoja oli jäänyt jakamatta ja pukki pyysi lahjakasta digivehoa hoitamman homman loppuun. Pukilla olikin ovela suunnitelma. Paikalle saatiin kuin saatiinkin oikein joulupukin näköinen lahjakkuus.  Digivelhon muuntautumiskyky sai aikaan myös sponttaanit aplodit kaikilta vehkajärkisiltä. Kiitos Pekka upeasta työstä Vehkajärven hyväksi.

Digivelho muuntautui lahjakkaaksi joulupukin toiveen mukaan

Kylätaidetoimikunnan vuosittain jakama Vehkajärvi Aplodi koostuu kunniakirjasta ja paikallisen kylätaiteilijan taiteesta. Taidelahja oli tänä vuonna Pirkko Mattilan (KYT) luoma keraaminen teos ”Valoa Ajassa”.

Aika muuttaa maailmaa. Digiaika muuttaa vahkajärjen.