Tulokselliset Talviriehat

Onnellinen letunkääntäjä työssään
Onnellinen letunkääntäjä työssään

Ei päästy Vehkajärven Talviriehassa 22.2.2014 ihan samaan tulospalvelunopeuteen kuin Sotshin Olympialaisissa, vai liekö syynä rankat After Ski iltamat, jotka sotkivat tulospalvelun. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, kuten sanontakin sanoo.

Luistavasta kelistä ja kentälle tehdystä hiihtoladusta huolimatta kisaajia ei tällä kertaa ladulla nähty, mutta virstanpylväs sekin että allekirjoittanut hiihti latua tehdessä noin 400m enemmän kuin armeijavuosien jälkeen kertaakaan edellisinä talvina. Pari vuotta sitten Vehkajärven jäällä suksin tehty kalareissukin jäi lyhyemmäksi, kun jäätiinkin Kirjamonlahden suulle nypyttämään.

Ennalta mainostettua lylyn lykintää ei kukaan uskaltautunut päivän mittaan kokeilemaan vaikka tuossa lajissa keli olisi ollut mitä parhain sivakoida “umpihankeen”. Mutta ennen kaikkea päivän parhaat palkinnot veivät Annen herkullinen hernekeitto, sekä nuotiolla paistetut letut. Nämä herkut olisivat voittaneet ihan kaikki maailman rotissöörit ja miselin-ukkopalkinnotkin mennen tullen.

Kentän laidalle pystytettyyn Frisbee golf-maaliin heiteltiinkin sitten oikein isommalla porukalla ja monesta eri ilmansuunnasta. Eipä ole moisia UFO-havaintoja tehty näillä seuduilla kuin mitä lauantaina nähtiin. Olisiko tuossa tulevaisuuden yhteisö-laji, jota varten Touhulan ympäristöön voisi suorituspaikat nikkaroida. Hauskaa tuntui kaikilla olevan kiekkoa heittäessä ja sehän on monesti tärkeämpää kuin itse tulos ja tällä kertaa tuloksia ei kirjattu muistiin lainkaan.

WP_20140222_001
Lautasten yhteislentonäytöstä odotellaan maalikameraperspektiivistä
Antin tyylinäyte frisbee-golfissa
Antin tyylinäyte frisbee-golfissa

Virtuaalisessa mäkihypyssä nähtiin parempia leiskautuksia kuin Suomen mäkikotkien Sotshin näytöt olivat. Juniorisarjassa Sami vei voiton kahden hypyn yhteistuloksella 259m, Helmi pääsi lukemiin 230m, Juho 224m ja Ville 116m. Seuralaissarjassa Kaisa liiteli lukemiin 137m ja päivän huipputuloksesta huolehti Seniorisarjan Jorma huikealla 263m tuloksella ja Jouni ylsi liidoillaan 148m tuntumaan. Paljon nähtiin myös huimia harjoitushyppyjä.

Päivän ja illan aikana kisattiin ankarasti kiakkopelin mestaruudesta. Tarkin sihti tai miedoin douppaus oli Marialla, joka pesi kaikki 128 pisteen tuloksella, ahkeran harjoittelun tuloksena Sami nappasi kakkossijan 127 pisteellä, 126 pisteeseen ylsi Esko P ja pinnan perässä Anne.

huojuva_torni
Illlan aikana myös tiivinä parityöskentelynä yritettiin huojuttaa tornia. Melkoista hermopeliä jossa eivät kädet vapisseet.

Tie-kuvavisa oli yllättävänkin haasteellinen. Visan laatijalla oli sattunut mukaan pari lähihistorian aikana nimeä muuttanutta tietä. Kangasalan yhdistyessä Kuhmalahteen Haapatie ja Järvitie muuttivat nimeään Hopeatieksi ja Mäntysalontieksi. Juurikin näistä kahdesta Järvitie osoittautui hankalimmaksi Vilintien lisäksi. Vili Auvinen oli kuvassa niin kaihoisan näköinen että arvaukset menivät useammalla Kaiholantien piikkiin. 20 arvoituksesta 18 tulokseen pääsivät Leena sekä Elina. Lohdutuspalkinto huonoimmasta paikallistuntemuksesta jaettiin Anna-Riinalle, joka jo vihjaili alkavansa pyöräillä ensi kesänä ympäri kylää, jotta teiden nimet tulisivat tutuiksi. Tässä vielä listaus kuva-arvoitusteistä: Mattilantie, Lemojärventie, Laitumenportti, Karjatanhua, Tommantie, Kuusisentie, Multisillantie, Kiveläntie, Savimaantie, Järvitie, Haapatie, Vehkajärventie, Venehniementie, Riihimäentie, Kaupantie, Vilintie, Kirjamontie, Haarajärventie, Pappistentie, Liehuntie.

Tulospalvelu siirtyy seuraaviksi päiviksi lentopallon pariin, kiitokset kaikille talviriehakkaissa kisoissa mukana olleille.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!