Tapanin kävely on kulttuurielämys

Perinteisellä tapaninpäivän kävelyllä koettiin Vehkajärvellä todellinen kulttuuriyllätys.

P1010551Pimentyvässä talvipäivässä kulttuurilalolle hakeuduttiin kynttilän heijastaman valon avulla. Sisällä oli lämpimiä yllätyksiä. Viidentoista asteen pakkasessa lämmikkeenä oli Railin tarjoamaa kuumaa kahvia ja herkkuleivonnaisia.

Lalolla saha soi

Ylittämätön kulttuurielämys oli  15 asteen pakkasessa soinut saha. Timo hämmästytti kaikki saamalla sahan soimaan rukkaset kädessä. Hämärtyvässä illassa soinut Maa on niin kaunis loi tunnelman, jota ei edes kylmä glögi lannistanut.

Kiitokset Railille kuumasta kahvista ja makeista kakuista, kiitokset Timolle mahtavasta musiikkielämyksestä ja Mattilankylän raittikiitokset kaikille kävelijöille Tapanin kävelyperinten ylläpidosta.

Tapanin kävelyperinteellä kävelijät kohtaavat Mattilankylän raitilla, josta suunnistavat kaikkien kylätaiteilijoiden esitaiteilija Esko Mattilan metsähaudalle sytyttämään kynttilöitä.

Sieltä matka jatkuu Lindemannin makiP1010572kultturiladolle glögille ja sitten taas kävellen lähtöpisteeseen.

PS Ladon kävelykirjan kunkku on kirjannut vuoden 2014 aikana 68 suoritusta. Raili on hyvänä kakkosena. Hyvä Raili. Vuonna 2015 lähdetään taas nollasta liikkeelle, joten kaikkille ensimmäinen suoritus on ensimmäinen. jne.