Sydän täynnä tunnelmaa, mutta..

Syvä rauha leijuu sisimpään, kuin osa suurta kaikkeutta. Vain kynttilät ja kultanauhat loistaa hämärään, mieleni on täynnä kirkkautta. Näin sydämeeni joulun teen..

Hämärässä tunnelma loistaa

 

Näin Vexi Salmi sanoitti Kassu Halosen säveltämän joululaulun Sydämeeni joulun teen. Ihmeellistä siksi, että Vexi ei ole  tiettävästi  koskaan käynyt Touhulassa. Silti hän oli aistinut sen tunnelman, mihin joululaulajat saattoivat Touhulan kauneimmissa joululaulajaisissa herkistyä.

 

 

Suuren joukon lauluvoluumi vaikutti minuunkin niin, että pitkästä aikaa uskalsin avata suutani ja örähdellä kuvittelemaani sävellajia tavoitellen. Kun vierelläni ääntään käyttivät Esko ja Sinikka, arvelin, että oma ääneni sulautuisi vierustovereiden äänimaailmaan.

Voluumi syntyy usean laulajan voimin

Lauluja vetänyt kanttori vaikutti kerrankin aidosti innostuneelta. Silti hän antoi  muillekkin tilaa laulaa.

Suomen lähetysseura on kehittänyt laulajaisista hyvän businesbrandin. Tilaisuuden lämpimimmän panoksen loivat kuitenkin Vehkajärven Martat ja Nuorisoseura, jotka vastasivat tilaisuuden materiapanostuksesta talkooperiaatteella. Olisin niin mielelläni jatkanut tuttujen laulujen laulamista pidempäänkin. Voitaisiinko tulevina vuosina tilaisuutta kehittää siten, että kun seurakunnan työntekijät poistuvat kiireellä  tilaisuudesta  työrupeamansa suoritettuaan  ja kolehtiohjeensa annettuaan, niin paikallinen laulunjohtaja jatkaisi laulantaa keskittyen tuttuihin jouluiskelmiin.

Pöytä putsattu, mutta vain rotat elävät kiittämättä.

 

Ehkä uskaltaisin silloin laulaa jo ilman sivustatukea sydämeni kyllyydellä. Saisimme siten kiitettyä laulamalla Marttoja ja Nuorisoseuraa mahtavistä  paikallisista järjestelyistä.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!