Retki kuvataiteen ytimeen 12.11.2014

Kuvataide on miniportaista ja hierarkista. Arvostelijatantat luovat päivittäin alalle tämän hetken johtavia taiteilijoita ja hitti-ilmaisuja. Yritämme pysyä perässä ennen ohimenoa.

TaidettaKäsitteitä ovat myös tilat, joihin taiteilijat saavat esille töitään. Ne kertovat teosten suhteesta ympäristöön ja kohdeyleisöön.

Vehkajärven kiertokoulussa pätevöityneet kylätaiteilijat pääsivät viime kesänä oitis kylän keskipisteeseen, entiselle koululle kesäkahvion takaseinälle ennen perätilojen kirpputoreja. Näyttelytilat viestivätkin  töiden aihevalinnoista. Niiden tulee tukea näyttelytilan skopea.

Vehkajärven kylätaiteilijat järjestävät keskiviikkona 12.11.2014 retken Tampereelle tutkimaan näyttelytilan ja esitettävien teosten suhdetta. Sara Hildenin museossa tutustutaan Marika Mäkelän uusimpaan tuotantoon ja luomisvoiman suuntaan. Marika Mäkelä ei ole pitänyt Suomessa teoksiaan kootusti esillä pitkään aikaan. Tämä on harvinainen  tilaisuus tutustua kansainvälisen maineen omaavaan taiteilijan panosta arvostetun taidemuseon kausiohjelmakohteena.

Samalla retkellä tutustutaan vehkajärveläisiin kylätaiteilijoihin liittyneen Pirjo Aution teoksiin kahvila Amurin helmessä. Amurin helmi on Tampereen museotoimen ylläpitämä museokorttelikahvila. Siellä pyritään asettamaan näytille teoksia, jotka kertovat kaupungin kehitysvaiheista ja kaupunkilaisen sosiomiljöön muutoksista. Pirjo Aution teokset tulkitsevat tässä näyttelyssä etupäässä vanhaa, osittain hävinnyttä kaupunkikuvaa. Pirjo on lupautunut esittelemään teostensa taustat ja tunnelmat retkueellemme kahvilakierroksemme aikana.

Kaikki kuvataiteesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan arviointiretkellemme. Osallistujat tulevat kukin 0maehtoisesti Tampereen Särkänniemeen Sara Hildenin taidemuseoon keskiviikkona 12.11.2014 kello 14.00. Osallistujat rikastuttavat havainnoillaan itsenäisesti omaa kulttuuriajatteluaan taidemuseoon valittujen Marika Mäkelän töitä arvioimalla. Kello 15.00 siirrymme kahvila Amurin Helmeen kokemaan Pirjo Aution luomaa historiallista kaupunkitunnelmaa. Pirjo Aution syventävien kommenttien ohella nautimme kahvilassa tietenkin myös Tampereen parhaat pullakahvit. Kylätaiteilijoiden arvioimiseen liittyvät aina pullakahvit.

Retkellä kukin osallistuja maksaa itsenäisesti omat kulunsa eli pääsymaksut ja kahvit.  Kuohuviiniä ei Sara Hildenillä ole tarjolla. Tervetuloa kokemaan taiteen ihmeellistä muailmaa ja etsimään uutta potkua kylätaiteeseen.

Kylätaidetta voi tukea vain taiteilemalla eli heittäytymällä taiteilijaksi.

IMG_0872

Vehkajärven kylätaiteilijat aloittivat näyttelytoiminnan Vehkajärven koululla. Nyt koulu on myynnissä. Näyttelyssä ei myyty yhtään teosta.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!