Pyhiinvaelluspäivän kohokohtia

Teksti: Terhi Ratalahti

Kuva: Ulla Lahtinen

Auringon paistaessa yli parinkymmenen hengen joukko lähti kävellen taivaltamaan Vehkajärveltä messun ja kirkkokahvien jälkeen Mattilantietä kohti Kivisalmea.  Kun siinä kävelimme lähellä Pajulanjärven rantaa, avautui avara peltomaisema Mattilankylälle saapuessamme. Harvinainen näkymä oli lehmälauma laitumella, ihan kuin lapsuudessa. Järvi pilkotti eri puolilla kylää. Kaunista! Siellä meitä odotettiin mehutarjoilun kera. Tiia jakoi Tommi Hellstenin blogia epäonnistumisten ”siunauksesta”, nöyryydestä ja rakkaudesta, mikä antoi meille sopivasti ajattelemisen aihetta. Olihan sen  päivän aihe itsensä tutkiminen.

Toisella pysähdyksellä Peltovuoressa Lahtisen Hannu kertoi sukujuuristaan ja Jumalan ihmeellisestä johdatuksesta. Hänenkin juurensa ovat täällä Päijälän alueella , mikä on selvinnyt vasta tänne muutettua.

Peltovuoren jälkeen saimme kulkea pienen matkan metsän keskellä mönkkäripolkua pitkin, mikä oli mieluista. Tänä päivänä niitä metsäpolkuja ei paljon ole, kun karja ei enää siellä kulje eivätkä ihmisetkään niitä käytä. Pömpelillä pysähdyttiin vielä makkaran paistoon.

Päivän aikana tuli käveltyä n.16 km. Kyllä sen jaloissaan illalla tunsi, mutta pulahdus Päijälässä jokeen virkisti kummasti. Yhteinen matka kirkosta kirkkoon, pienet hartaudet ja keskustelut toisten kanssa teki päivästä unohtumattoman taas kerran.

Matkalla mukana Terhi Ratalahti

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!