Monotypia on tyyppikysymys

Kyläläisiä varoitetaan kylätaiteilijoista, jotka on laitettu kiertokoulusta kiertoon. He keskittyvät 17-18.7.2018 monotypian sovelluksiin omalla leirillään.

Jos tapaatte heinäkenkäisiä monottelijoita kylän raitilla, ymmärtäkää heitä ja antakaa uusia aiheita. Palloista tullaan sunnuntaina potkimaan ilmat ulos ja luntakin on vain rajoitetusti hellekesänä satanut. Pitää siis yrittää uudistua. Pitää löytää uusia tyyppiaiheita.

Jalkapallon mm kisoissa ilmat on potkittu palloista ulos. Vehkajärvellä monosta on potkittu jalkakin pois pallon alta.

Kylätaiteilijat konvergoivat osaltaan vanhasta uutta. Mankelista on painokoneeksi kun oikein taiteellisesti asiaan suhtautuu. Leirille ei kuitenkaan ole hyvä tulla vanhalla munamankelilla. Vanhoilla munilla kun vielä on käyttöä painovärin sideaineena. Maalipohjana taas on hyvä käyttää silitettyä lakanaa. Väri siirtyy paineessa paremmin sileälle painopinnalle. Kuinkahan kylätaiteilijoiden käy monotypian mankelissa?

Monotypiasovelluksia pitää etsiä kesäisin edellistalven lumilta

Tietenkin vehkajärkiseen tapaan teosten kuivuttua teokset viedään kesäkahvilaan näytille. Onhan siellä jo valmiina odottamassa kylätaiteilijoiden aiempia taideteoksia.

Rajatuista taidepainotiloista johtuen kiertokoulumme ei ole voitu ottaa uusia oppilaita kesän opintojaksoon.

Monotypiapainossa on ahdasta. Painon alle ei mahdu montaa jalkaa.

Monotyyppejä voi silti laittaa varoiksi talteen. Monotypiaa toistetaan myöhemmin pitkin syksyä, jos intoa riittää.

Nähellään.

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!