Heinäkuoro konsertoi Touhulassa perjantaina 20.07.2018 kello 18.00

La la laa. Taas laulu levittää suupielet vehkajärkiseen hymyyn, kun Heinäkuoro astelee Touhulan permannolle ja avaa äänen. Lauletaan äänissä ja porukalla.

Porukalla siirretään perinnettä. Aiemmin kylän tilaisuudet avasi Vehkajärven pelimannit niin tutulla Vehkajärvi valssilla. Pelimanni perinteen hiipuessa heinäkuoro haluaa jatkaa perinnettä ja siirtää Vehkajärvivalssin laulelmaksi, jota sopisi raitilla lauelella. Laulua toistetaan koko salin voimalla niin kauan että se sitten osataan. Laulu siis opetetaan suusta suuhun menetelmällä, jotta se taatusti tarttuisi uudeksi perinteeksi.

Konsertti muilta osin on taattua heinäkuoroa: Lauluja, joilla ei ole parasta ennen päiväystä. Lauluja on tietenkin harjoiteltu kesäkahviossa jo usean viikon ajan torstaisin. Torstaisin pullan kulutus on ilmeisesti ollut aika mukavaa kesäkahvion henkeen sopien.

Konserttia johtaa Ari Pärnänen. Konsertti on perjantaina 20.07.2018 kello 18.00 Touhulassa. Kylätaidetoimintaa kannatetaan tulemalla kuulolle ja lunastamalla 10 € pääsylipun.

Perinteitä on monenlaisia. Kansan sävelmät unohtuvat, ellei joku niitä esitä

Olisikohan konsertissa toinenkin yllätys, kun toimittajalle on eksytetty nuottikuva jostakin toisesta suomalaisesta sävelmästä. Onkohan se jotakin ikivanhaa unohdettua perinnettä?

Toisaalta kylätaide ei ole pelkkää perinnettä.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!