Missä tyhmyys tiivistyy ?

Kysymykseen missä tyhmyys tiivistyy on viime päivinä saatu selkeä vastaus. Tyhmyys tiivistyy Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Suomen huoltovarmuus on kuulema kiinni siitä, päästäänkö Helsinkiin parikymmentä minuuttia nopeammin kuin sieltä pois. Junaradat ovat niin täynnä tavarajunia, ettei henkilöjunien aikatauluja saada sovitettua riittäville nopeuksille. Näihin minuutteihin ollaan valmiita satsaamaan miljardeja koko Suomen rahaa. Eino Vehkajärvi on kuunnellut herkällä korvalla hiljaista kansaa ja ihastellut kansan realismia. Huoltovarmuuden paras turva on toimivat yhteydet länteen. Ne ovat raideyhteyksiä Tornion kautta Narvikiin ja Jäämerelle. Sitä pitkin Suomi saa nopeasti läntistä apua ja tavaraa uudesta suunnasta. Raideleveyksiä muuttamalla päästään myös junalla nopeasti ja turvallisesti länsireittiä Manner- Eurooppaan. Tavaravirrat taspainottuvat logistisen ketjun hallinnalla.

Hiljaisella kansalla ei ole kiirettä. On aikaa ajatella koko kansaa ja tulevaisuutta.

Elinkeinoelämän painopistettä tulisi siirtää Länsirannikolle, jonne olisi luotavissa elinvoimainen Pohjanlahden vihreän siirtymän teollisuusglusteri yhdessä Ruotsin kanssa. Kun vielä uskalletaan rakentaa Vaasa-Uumaja silta, luodaan hyvät edellytykset vahvan uuden voimakeskuksen synnylle. Arvatenkin rahoittajat Eu- ja Nato- maissa näkisivät hankkeet erinomaisesti tulevaisuuden suunnitelmia tukeviksi.

Tie länteen on auki. Silta vain puuttuu.

Naapureissa on voimaa. On syytä kohdistaa resurssit tulevaisuutta palveleviksi. Eiköhän Vehkajärvelläkin avata ikkunoita ja tuulettaa kunnolla, jotta seudullinen kasvu saataisiin käyntiin. Nyt linja-automme Nysse on muuttamassa hinnoitteluaan perustuen kolmeen vyöhykkeeseen. Matka-aika naapureihin ei lyhene, mutta matkakustannukset alenevat. Houkutellaan halvan rahan kulkijoita tännekkin luomalla kiinnostavaa toimintaa kyläämme.

Vehkajärkisesti liikumme hitaasti vastapäivään ja pohjoiseen. Päijänne ja Kuhmoisten eräalueet ovat vahvassa nosteessa. Hiljainen kansa tietää.

Niin arvelee Eino Vehkajärvikin.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!