Latua! Talvi tulee, tulkoon latutalkookin.

Marraskuussa on oikea aika ryhtyä aloittamaan talvitoimia. Varmin talven merkki on elvistelevän tiaisen kutsu taliaterialle. Ja tuleehan se tali, kun tarpeeksi elvistelee ikkunan takana.

Talven tullessa aloitetaan elvistely. Elvistelijä saa usein tahtonsa läpi.
Talven tullessa aloitetaan elvistely. Elvistelijä saa usein tahtonsa läpi.

Syöttötarpeiston vieressä ovat usein myös talven hiihtimet. Ja tulevathan nekin ulos, kun maa tarpeeksi jäähtyy ja kesän kukat kuihtuvat seinillä. Suksia käytetään nykyään pääsääntöisesti valmiilla laduilla. Ja tuleehan se latukin, kun latupohjia on tarpeeksi kunnostettu ja lumi on kätkenyt mustikan varret. Mutta latu ei tule, jos latupohja onkin täynnä vesakkoa ja tuulen kaatamaa näreikköä.

Sukset siirretään ulkoilemaan ja odottamaan latupohjaa heti seinäkukkien kuihduttua.
Sukset siirretään ulkoilemaan ja odottamaan latupohjaa heti seinäkukkien kuihduttua.

Paljastettakoon kaupunkilaisille, ettei se latu tule ihan itsekseen. Sen tekee ihmisen ajama härveli. Kyösti on taas lupautunut ajomieheksi, jos luoja suo. Samaan paljastukseen kuuluu yllättävä tieto,että ei latupohjakaan kunnosta itseään vaan vaatii ihmisen raakaa risusavottatyötä. Latupohjat kunnostetaankin talkoilla, jotta hiihtäjät saisivat talvellakin ihailla omien kätösiensä töitä antessaan suksiensa suihkia Vahkajärven upeissa hiihtomaisemissa.

Latutalkoot pidetään lauantaina 12.11.2016 kello 09.00-12.00 Talkoo alkaa Touhulasta, jossa jaetaan ryhmäreviirit. Talkoolaiset ottavat mukaan omat työkalut, raivaussaha, raivuri, vesuri tms.

Makkaratulien sytyttyä latupojat ovatkin tarkoin kunnostettu, eikä vesakkoa näy enää missään.
Makkaratulien sytyttyä latupohjat ovatkin tarkoin kunnostettu, eikä vesakkoa näy enää missään.

Reittien kunnostuksen jälkeen Touhulassa paistellaan VNS:n tarjoamaa makkaraa ja pohditaan dopingin merkitystä latujen luisto-ominaisuuksiin.

Kaikki hihittäjät tervetulleita pohjustamaan kuntohiihdon sujuvaa sujumista vehkajärkiseen tapaan myös suojakeleillä.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 136 muutakin!