Kylätaiteilijat tulkitsivat kylän tunteita

Vehkajärvellä Touhulan Yössä 2014 yhtesesti akryyliväreillä luotu kylätaideteos on esitelty Nuorisoseuralle. Tulos on hämmentävän sielukas väri-iloittelu.

teoskokonaisuus

Kyläläiset ovat onnistuneet löytämään sisäiset taitelijansa. Maalauksessa pohditaan ilmiselvästi kylän tulevaisuuta.

 

Nuorehko P1010451

Yksinäinen Nuorehko (nuori sukupuolineutraali ihmistaimi tai ikinuori eläkeläinen) on istuutunut joutsenen selkään  ja miettii, lähteäkö seuraamaan maaltamuuttajia vai jäädäkö omaan luontaiseen kasvuympäristöön kehittämään luonnonläheistä elämäntapaa.

KotkaP1010444Muuttomatkalla vaanivat monet uhat ja ongelmat kuten mustina petolintuina lähestyvät hyväksikäyttäjät. Auringon kirkkauskin on kätkeytynyt mustien lasien taakse.Toisaalta villinä vellova merivesi ja tuuli voivat kuljettaa kauas menestykseen.

Mesimatkalla p1010455

sika P1010445

Kotipiirissä luonnon kukkaloisto tarjoaa rikasta vuorovaikutusta perhosena kuvatulle eläjälle.

 

 

 

 

Realistisesti kuvattuna löytyy myös sika, joka kertoo maalla vaaditusta sikakovasta työstä sekä riskistä pudota virikeköyhään sikolättielämään.

 

Rakkautta P1010454KukoistusP1010447Teoksesta löytyy myös yksinäisen ihmisen kaipuu rakkauteen, joka on esitetty harmaana utopiana. Yksin ei ole hyvä elää.

 

 

 

 

Värikylläisen, kukkivan ympäristön olisi houkuteltava uusia ihmisiä paikkakunnalle.

 

 

Unelma P1010446Siksi Nuorehkon joutsenen vieressä onkin kuvattuna muna. Se on uuden elämän ja aktiiviisuden symboli. Onnistuvatko metsän mesikukat tehtävässään houkutella alueelle uuta asutusta vai pelkkiä perhosia ja muuttolintuja. Sitä sietää pohtia. Kylätaideteokseen tarkkaan perehtymällä voi jopa löytää vihjeen asiasta.

P1010449Kyläteide onkin parhaimmillaan silloin, kun yhteisesti luodaan teos, jonka lähtökohta on omassa ajassa. Nyt toteutettu teos on  ekologista nykyaikaa myös siinä, sttä se on toteutettu Touhulan lavasteista jääneelle ylijäämä fanerille. Sen pinnassa ovat selvästi nähtävissä puutyöstön karkeus, joka tekee teoksesta hyvin alkuvoimaisen.

Kylätaidetoimikunnan missio:” Vapauttakaamme sisäinen taiteilijamme toimimaan” onnistui vehkajärkiseen tapaan oivallisesti. Kantakoon se pitkälle. Kylätaiteilijat ovat päättäneet jäädä Vehkajärvelle kehittämään omaa kylätaidettaan.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!