Kylällä kulttuurimesenaatti

Vehkajärvellä arvostetaan kulttuuria. Kun Kangasala hirttäytyy kulttuurissaan henkeen ” Mä oksalla ylimmällä, mä harjulan selänteellä ja sieltä katson alaspäin kulttuuria etsien”, niin Vehkajärvellä kultuuria tuetaan nostamalla kulttuuri ylös selänteelle. Vehkajärkinen kulttuurimesenaatti on näet antanut kylätaiteilijoille lämpimän ateljeetilan Selänteeltä kulttuurikäyttöön.

Kylätaiteilijat ymmärtävät yhdessä toimimisen arvon luovassa prosessissa

Kylätaide on uuden edessä. Nyt taiderensseleillä on paikka, jonne voi jättäytyä luomaan uutta ja antaa keskeneräisten töiden kypsyä luovan tauon aikana. Selänteen Patela soveltuu monenlaiseen kulttuuririentoon. Tilaa onkin kaivattu koulun myynnin ja Touhulan jäykän tilankäyttösovellusten takia. Ulkonakin on talviaikaan kylmä.

Nyt kylätaiteilijat voivat keskittyä yhdessä tai erikseen, milloin vain, kehittämään taitojaan ja luovuuttaan. Ja mikä parasta, on olemassa paikka, jossa tapaa luovia hulluja, jos sattuu kotona ahdistamaan. Yhteisöllisyys syntyy yhdessä toimimisesta.

Toiminta on lähtenyt käyntiin. Kierrätyskeskuksissa on käyty, istuinten alle on saatu pyörivää liikettä ja seinille screenejä.

Yhteisissä maalaushetkissä on mahdollista myös syventyä omaan luovaan prosessiin ilman sivellintä

Kylätaiteilijat ovat saaneet väriä elämään. Toivottavasti se säteilee koko kylän mielenmaisemaan.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!