Digipiirin vuosikymmen

Vehkajärven digipiiri on toiminut jo yli vuosikymmenen ajan etsien uusia kuvakulmia.

Digipiiri etsii kuvakulmia visualisoimaan vuosisatojen patinaa.

 

 

 

Toiminnan juhlaa on esillä Vehkajärven kyläkahvioon pystytessä valokuvanäyttelyssä. Näyttelyn kuvat on valittu digipiirin vuosien varrella tehdyistä kuvausretkistä. Kukin kuvaaja on valinnut yhden retken, jolta ottamiaan kuvia on halunnut tuoda esille.

Näin 5-4 kuvakokonaisuutta kertoo kuvaajan mieleen jääneet mielikuvat retken aikaansaamasta tunnetilasta.

Digipiiri aloitti toimintansa Vehkajärven Nuorisoseuran puuharyhmänä vuonna 2007. Ryhmä toimii varsin itsenäisenä valiten, järjestäen ja  ohjaten omaa harrastustaan. Toimintaan liittyy paitsi kuvausretkiä, kertyneen kuvamateriaalin analysointia sekä kouutusta kuvallisen ilmaisun kehittämiseen. Kehittämispuolella on opiskeltu digikuvauksen teoriaperusteita, erilaisten kuvankäsittelyohjelmien käyttöä, kuvaustilanteita(mm muotokuvaus, yökuvaus ja dronekuvaus). Välillä ryhmä on sukeltanut myös valokuvauksen historiaan valmistamalla reikäkameroita ja tekemällä niillä kuvaustutkielmia.

Lasertekniikka helpottaa työskentelyä ja vangitsee katseet.

Digitaalinen kuvantaminen on kuitenkin pysynyt ryhmän perusjujuna. Jopa koulun kuvanäyttelyn pystytyksessä pääosaa esitti laserkeilaus. Sitä oli kiva katsella. Sehän aina kivaa katseltavaa kun toiset kuvaa.

Käykää katsomassa vuosikymmenen kuvakoostetta kahviossa.

Tervemenoa.

 

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!