Wisku kisassa visuaalista ilottelua

Wisku on kisattu. Ankara tuomaristo arvioi vinaalin kuvakertymän  ja löysi heinäsuovasta sarjojen voittajat. Kuvauskohde oli Vanha Puolamäen kotiseutumuseo Kuhmoisissa.  Kuvausolosuhteet olivat vaikeat harvinaisen ja voimakkaan auringonpaisteen hallitessa kuvaustilanteita.

Raadin jäsenet arvioivat projisoidut kuvat kukin omalta kokemuspohjaltaan. Jouni Valkeeniemi kiinnitti huomioita toimivuuteen mediassa, Matti Luiro arvio kuvan teknistä toteutusta ja Päivi Mattila kuvan terapeuttista viestiä ja tarinaa.

Wiskuksi valittiin kuvakertomus sarjan voittaja. Markku Aution kuvakertomus keskittyi Vanha Puolamäen pirtin piisiin ja sen ympärillä tapahtuneisiin toimintoihin. Raati kiitti kertomusta keskittymisestä yhteen keskeiseen asiaan ja tarinasta löytyvään punaiseen lankaan eli kuvissa esiintyvään punaiseen värisävyyn. Eri yksityiskohdissa on lähes samaa punaa. Eikä kyse ole huulipunasta.

osa Markku Aution kuvakertomusta Puolamäen pirtistä
Osa Markku Aution kuvakertomusta Puolamäen pirtistä
Osa Markku Aution kuvakertomusta Puolamäen pirtistä
Osa Markku Aution kuvakertomusta Puolamäen pirtistä
Osa Markku Aution kuvakertomusta Puolamäen pirtistä

Ysittäiskuvasarjan voitti Pirkko Mattilan oivaltava kuva, jonka tuomaristo risti renki Matiksi. Matin ilkikurinen katse kohdistuu kovia kokeneeseen työvälineeseen. Positiivisuus säilyy vaikka Matin kaulalla roikkuu ikeenä rautalankakauluri. Kohteen havaitseminen ja rajaus osoitti tuomariston mielestä oivallista kuvallista oivaltamista.

Pirkko Mattilan “Renki Matti” oli oivaltava kuvatarina

Onnea voittajille. Maine kasvoi.

Toivottavasti digipiirit löytävät taas uusia tarinoita kerrottaviksi syksyn kuvausretkiltä.

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!