Vehkajärvi-sivusto 20v

Vuonna 1999 Internet oli aika uutta. Olin kiinnostunut asiasta, ja ajattelin kokeilla nettisivujen tekemistä. Luonnollisesti kohteeksi valitsin Vehkajärven kylän. Palveluja ei silloin ollut vielä paljon tarjolla, ja homma aloitettiin yleensä palvelinkoneen hankinnalla. Se olisi ollut kallista, mutta onneksi Kuhmalahden kunta antoi omasta palvelimestaan tilaa. Se palvelin sijaitsi Anna Tapion koululla aitoossa, ylläpitäjänä Kapinet. Kaakkois-pirkanmaan seutukunta oli rahoittajana kyseisessä Kapinet-projektissa.

Löysin kopion kyseisestä sivustosta vähän ennen kun se siirrettiin kaupalliseen palvelimeen. Löytyy osoitteesta:

https://www.vehkajarvi.info/Kuhmalahti-Vehkajarvi/vehkajarvi/

Toimii vielä osittain, Valikossa olevasta ”Arkisto” – linkistä löytyy mielenkiintoisia dokumentteja.

Artikkelikuvassa Esa Kylänlahden nuottaporukka on saanut paljon muikkuja..

Nykyinen sivusto ”Vehkajärven Sanomat” sijaitsee GoDaddy-palvelimella. sivusto on WordPress- sivusto. Se maksaa tällä hetkellä noin 23,20€ /vuosi. Siis varsin halpa. Sopimus jo vuosien takaa, nyt voi olla vaikea saada tuolla hintaa.

Nyt on tullut aika minun lopettaa sivustojen ylläpito. Niitä on 4kpl, viimeinen eli Vehkajärven Sanomat loppuu 7.12 tänä vuonna.

Pyydänkin Vehkajärvellä olevia järjestöjä tai muita tahoja miettimään, onko kyseiselle sivustolle vielä käyttöä. Siirrän sen mielelläni uudelle tekijälle.

Aika on ajanut paljolti tällaisten sivujen ohi. Tilalle tullut sosiaalinen media, some, kuten Facebook.

Facebook tavoittaa tällä hetkellä selvästi paremmin lukijoita kuin tällainen perinteinen sivusto.  Facebookin Vehkajärvi-ryhmässä on 195 jäsentä.

Vehkajärvi-sivustolle olen tehnyt vielä joitakin muutoksia. Minua on paljon kehotettu estämään asiattomat kommentit. Niinpä nyt olen poistanut kommentointimahdollisuuden. Sivustolle on kirjautunut paljon ”haamutoimittajia” yli 200kpl. Poistin ne, ja samalla poistin myös mahdollisuuden uusien toimittajien rekisteröimiseen.

Näillä mennään nyt. Seuraavana kuva pikkujouluista vuosien takaa, joihin saatiin esiintyjäksi kuuluisa viulisti Linta Rahvas!

Terveisin admin, alias Pekka