Vehkajärvellä odotetaan Metsäperkelettä

Legendat elävät sitä vahvemmin,mitä kauemmin legendan kuolemasta on aikaa. G.A.Serlachiuksen kuolemastakin on kulunut riittävän kauan, jotta hänen elämästään voidaan kirjoittaa tarina. Tarina on saanut nimekseen Metsäperkele. Nimitys oli aikalaisten antama nimitys miehelle, joka toteutti visioitaan rakentaa toimiva teollinen yhteisö keskelle ei mitään eli Pohjois Hämeeseen. G.A.Serlachius onnistui pyrinnöissään vaikeimman kautta. Lujalla tahdonvoimallaan han sai järjestettyä vaikeatkin asiat taipumaan toiminnan kannalta edulliseen tulokseen. Hän näki esteiden takaa mahdollisuudet, eikä aikaillut tilaisuuden tullen tarttua esteiden poistamiseen. Hänestä on kirjoitettu tarina, jota esitetään Helsingin Kaupungisteatterissa nimellä Metsäperkele.

IMG_7564kutIMG_7565kut

Vehkajärven historia tuntee muutaman vahvan henkilön, jotka ovat uskaltaneet toteuttaa visioitaan yhdessä aktiivisten  kyläläisten kanssa. Valitettavasti nykyisen ajan historia ei ilmeisesti tule tuntemaan vahvaa henkilöä, joka olisi saanut kylän kukoistamaan. Eletään sekä luopumisen aikaa että murroskautta.

Elämä on kuitenkin ihmeellistä. Uusille asioille on kosolti tilauksia, Niille on raivattava tilaa. Metsäperkeleen olisi siirryttävä näyttämöltä takaisin Pohjois Hämeeseen ja härkäpäisesti toimien raivattava esteet uuden yritystoiminnan tieltä.

Sitä vaan tulee joskus pohdittua, että jos ei ole lehmiä, niin voiko niitä härkiäkään olla.

G.A.Serlachius oli kulttuurin ystävä. Onneksemme niitä löytyy Vehkajärveltäkin. Löytyykö muuta?

 

 

 

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!