Uudistunut Vehkajärven kesäkahvila avasi ovensa 15.6

Vehkajärven kylä on aina ollut hyvin omavarainen. Vielä ennen sotia ei kylältä oikeastaan tarvinnut poistua, ellei jotain todella erikoista syytä ollut. Oikeastaan ainoa tällainen syy oli liikekannallepano.

Tänä vuonna  Vehkajärven kesäkahvio on vetäjänsä Anne Aholan hämmästyttävän toimeliaisuuden ansiosta palauttanut kylän omavaraisuuden lähes entiseen loistoonsa.

WP_20140615_001Kuvassa avajaispäivänä vuorossa olleet Kangasalan ammattikoulun kokkilinjalla opiskeleva Marja Hinkkala ja Vehkajärven nuorisoseuran kesäkahviovastaava Anne Ahola. Muita työntekijäluettelosta löytyneitä nuoria henkilöitä ovat:  Aleksi Laakso, Pipsa Pettersson, Ville Viitala ja Milla Vuorinen.
Vehkajärven nuorisoseura onkin kesäkahvionsa ansiosta merkittävä nuorten työllistäjä alueella. Tätä onkin nuorisoseurassa pidetty tärkeänä.
Sunnuntaisin kahviota pyöritetään talkoovoimin. Kannattaa käydä silloinkin kahviolla, saattaa löytyä tuttuja naamoja tiskin takaa.

Aukioloajat: su-to 12 – 19,   pe-la 12-21.

Mitä kaikkea sitten kahviolta löytyykään? Raapaistaan hieman pintaa.

Kahviossa on tarjolla tietenkin kahvia ja paikanpäällä leivottuja herkullisia leivonnaisia sekä makeita ja suolaisia piirakoita yms.

WP_20140615_002Jäätelövalikoima on runsas:WP_20140615_003Kahvio toimii myös elintarvikekioskina:

WP_20140615_004Lisäksi myynnissä on erilaisia pesu- ja hygieniatuotteita sekä  Pajulan kalastuskunnan kalamerkkejä ja paljon muuta.

Salin puolelta löytyy katsottavaksi ja ostettavaksi Heli Lahden tauluja, Anja Karpin kuusenkerkkäsiirappia ja käsitöitä, Marketta Konttilan lasitöitä, vaihtokirjasto, pesulan noutopiste (siitä erillinen ilmoitus sivustolla) ym. Sivuhuoneesta löytyy kirpputori.

Käytössä on myös maksupääte, joten maksaminen käy myös kortilla. Maksupääte on varustettu uusimmilla ominaisuuksilla, esimerkiksi maksaminen onnistuu ilman pin-koodia lähimaksukortilla tai maksutarralla viemällä kortti maksuvaiheessa koneen näytön päälle. Lisätietoa lähimaksamisesta löytyy esim. tästä linkistä.

Myös rahaa myytävänä!!

Nuorisoseuran kasinotalousosaston mielestä käteinen raha pitäisi saada nopeasti tilille uudelleensijoitusta varten. Käteinen raha on muutenkin hankalaa varastoida ja pitää järjestyksessä.

Joten käteinen raha myydään pois! Tietenkin vain sen verran, kun kahviolta on kulloinkin irroitettavissa.

Miten se sitten tapahtuu?  No, otetaanpas kuvitteellinen esimerkki: Naapurisi kauppaa sinulle yllättäen vihtaa ja viikatetta. Halvalla. Ehtona on käteinen maksu ja vielä pikaisesti, ettei naapurin emäntä ehdi ihmettelemään pikaisen realisointitarpeen perimmäisiä syitä.  Mitä teet? Käteistä ei ole, lähin pankkiautomaatti ties missä, eikä pankkikaan anna rahaa kuin harvoin. Jääkö hyvät kaupat tekemättä?
Ei hätää, jätä naapurisi hetkeksi vapisemaan, ja suuntaa kesäkahviolle.
Maksupäätteessä on “osto ja nosto” (Cash back) – ominaisuus. Tämä tarkoittaa, että ostoksen yhteydessä voit myös nostaa rahaa. Rahan nostosta ei tarvitse maksaa provisiota.  Seuraava linkki  on Osto ja nosto kauppiasohje 

Kannattaa lukea myös asiakkaan.

Jotain tärkeää jäi varmaan mainitsematta..  No, kommenteissa voi kertoa lisää.

 

Kävin muuten Onnelassa. Adminille mainitsin ikäänkuin vihjeenä, että kahviolla on pyykin vastaanottopiste.

Admin siitä innostuikin niin paljon, että keräsi vaatteensa lattialta ja kissan alta, pisti ne pussiin ja suuntasi kahviolle.

hoboKuvassa Admin viemässä pyykkipussiaan kahviolle pesuun. (mielikuvituskuva)

Adminilla ei ole käteistä rahaa, mutta perilliset ovat hankkineet hänelle lähimaksukortin. Sopiva Adminille, koska ei kuitenkaan muistaisi pin-koodia. Perillisillekin se antaa toivoa jonkinlaisen lakiosan saamisesta sitten aikanaan, koska Admin ei pääse törsäämään kaikkea herkkuihin.

Ai niin, jos näette sen Adminin siellä kahviolla, niin käskekää se heti puhtaiden pyykkiensä kanssa Onnelaan. Kissa ei tykkää nukkua paljaalla lattialla, ja käy päivä päivältä äkäisemmäksi!

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!