Tupla Moliere taas Vehkajärvelle

Suomen kylätaidetoimikuntien liiton Moliere palkinto, jolla kannustetaan haja-asutusalueiden näyttämötaiteen kehittämistä, on myönnetty taas Vehkajärvelle. Ja oikein harvinaisena tuplapalkintona. Palkinto myönnettiin Esko Puntalelle Päällystakki näytelmän Akaki Akakijevits osasta. Palkinto on Vehkajärvellä jo toinen tuplapalkinto Moliere. Palkinto annetaan tuplana, jos palkinnon saaja on jo aiemmin Moliere palkinnon saanut. Aiemman tuplapalkinto on myönnetty Esko Lahtiselle.

Tupla Moliere pakittu Esko Puntala

Esko Puntala pystyi roolissaan viestimään Akakin sielun maisemaa sekä vaikenemalla että sosiaalisen elämän kehitysvaiheissa.

Akaki kerää voimia

 

Päällystakki näytelmän ohjaaja Janne Salminen oli onnistunut hyvin luomaan tarinaa tukevia visuaalisesti hienoja kohtauksia, joista välittyi selkeitä tunnetasoja.

Janne Salminen tuntee ryhmänsä mahdollisuudet.

Katsojien oli helpo elää tarinassa mukana moninaisten tunnetilojen kautta.

Akakia viedään kuin litran mittaa.

 

Onnistuneita roolisuorituksia oli useita. Mervi Murtonen häikäisi sekä äänen käytöllään että muuntautumiskyvyllään. Mervin puhetulvassa jokainen sana oli selkeästi kuultavissa ja hahmotettavissa. Myös tanskan- kieli oli selketä tanskaa eikä mitään sian saksaa.

Selkeää artikulointia Mervin sanatulvassa.

 

Tanja Vuorinsen ja Satu Puntalan rooleissa vaihtelivat tunnetilat laidasta laitaan. Milloin he olivat änkyriä pankkitoimihenkilöitä milloin herkkiä eläytyjiä. Näissä tulkinnoissa ei pärjätä pelkillä maskin vaihdoilla. Tarvitaan eläytymistä ja heittäytymistä moniin rooleihin. Lopputulos oli hyvä.

Akakin (Esko) Ukulele hurmaa Tanjan

Vehkajärven Teatterin tulkinta on siten saavuttanut monitulkintaisen ja nopeatempoisen rytmin. 

Vauhtia riittää Akakin mielessä.

Päällystakkitulkinta oli tasokas, ehkä paras mitä Touhulan lavalla on esitetty miesmuistiin. Niimpä teatteria seuraava katsoja, joka oli hiljan nähnyt 14 esitystä eri puolilla Suomea, nimesi Vehkajärven Teatterin esityksen kahden parhaan näkemänsä joukkon. Sillä lailla.

Ryhmän sisällä vallitsee keskinäinen luottamus.

Onneksi olkoon koko ryhmälle. Olitte hyviä. Kangasalan parhaimmistoa.

Näytelmään saatiin särmää myös valoilla.
Hyvää kannatta kehua ympäri pitäjää.

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 136 muutakin!