Touhulassa eskimoita?

Jotkut Touhulan ohi ajaneet ovat kuluneella viikolla hieraisseet silmiään, että onko Touhulaan muuttanut eskimoita. Pihan nousi iglu samalla, kun kenttä aurattiin jo valmiiksi parkkipaikoiksi Touhulan Tulet tapahtumaa, 14.3.15 varten. Iglun teossa oli ahkera talkooporukka yrittäjistä ja hauskaa oli, kun lumi oli juuri sopivaa ja työkalut kunnossa.

WP_20150207_005

Kaiken pohjana on hyvin tehty perusta eli enimmäiset kerrokset.

WP_20150207_033

Kerros kerrokselta iglu nousi ylöspäin, vaikka osalla tekijöistä meinasi usko loppua, miten ihmeessä tuo pysyy kasassa, kun kattoa ruvettiin kaartamaan sisään päin.

WP_20150207_051

Lopputulos oli jopa silmiä hivelevän kauniisti kaartunut pyöreä iglu. Sisärakentajatkin pääsivät lapiota apuna käyttäen ulos, eivätkä jääneet iglun vangeiksi.

Viikko sitten Vehkajärven Sanomissa ihmeteltiin outoa kapistusta. Tämä kapistus liittyi läheisesti tuon iglun tekoon. Muottiin oli hyvä tampata lunta ja pala kerrallaan rakentaa seinää eteen päin. Näin seinän paksuus pysyi koko ajan samana. Säädettävän varren ansiosta iglun säde pysyi vakiona ja katon kaarevuutta pystyttiin hienosäätämään.

Outo kapistus
Outo kapistus

Nopeimmin arvauskisaan oikean vastauksen lähetti Kultapellosta Erika Kartsep. Hän pääsee ilmaiseksi pyörähtelemään Touhulan Kipinät iltatansseihin 14.3.15 kavaljeerinsa kanssa. Ei-todellisen selityksensä kehiin heittänyt Aholan Veikko saa myös kiillottaa tanssikenkänsä ja saapua Touhulaan jammailemaan.

Eskimoita ei kyllä edelleenkään ole nähty Touhulassa. Mihin lienevät kadonneet. Viikon aikana säätila on muuttanut iglun muotoa jurttamaiseksi, joten liekö paikalla tullut kansakuntien välistä henkien taistoa. Ei CSI-Vehkis ole mitään outoa alueella huomannut?

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!