Seuraavasta Olohuoneesta ja patalapuista

Helmikuun 7. päivän Olohuoneen aiheita ovat laskiainen, tasapainon säilyminen ja kortit.

Martat valmistavat herkullisia laksiaispullia kahvin kanssa nautittaviksi. Lisäksi tarjolla on pientä suolaista.

Paikallisia muistoja laskiaisenvietosta voimme myös vaihtaa keskenämme illan kuluessa.

Vehkajärveläinen fysioterapeutti Marja Korjus kertoo ja havainnoi miten säilytämme tasapainon ja pysymme pystyssä yleensäkin, mutta erityisesti talven liukkailla säillä. Ikääntyminen tuo omat haasteensa, mitä pitää huomioida iän karttuessa ja tasapainotekijöiden heikentyessä. Marja Korjuksen tietoisku asiasta on hyödyllinen meille kaikille.

Laskiaisen lisäksi helmikuulle osuu ystävänpäivä. Olohuoneella 7.2. teemme kortin ystävälle. Jos sinulla on askarteluun sopivia välineitä ja materiaaleja, ota niitä mukaasi yhteiseen käyttöön.

Martoilla on menossa patalappukampanja. Kampanja tuo hyvää mieltä ja muistuttaa käsityön merkityksestä. Osallistumalla kampanjaan voi ilahduttaa tuttua tai tuntematonta!

Tämän patalapun olen saanut ystävältä.

 

Vehkajärven martat kannustavat toisiaan ja kyläläisiä osallistumaan patalapputempaukseen.

Tyyli on vapaa: neulo, virkkaa, ompele, huovuta…

Patalaput viedään torstaina 3.5. keskeisille paikoille Vehkajärvellä, Pajulassa, Pohjassa ja Pennossa eli pysymme entisen Kuhmalahden alueella.

Marttajärjestö kehottaa viemään patalappuja esimerkiksi julkisiin tiloihin, joista jokainen saa ottaa itselleen patalapun. Patalappuja voi myös antaa kädestä käteen ja viedä vaikka yhteistyökumppaneille tai kunnan päättäjille.

Tämä patalappu on saatu toiselta ystävältä.

 

Jokaiseen patalappuun liitetään Marttojen viesti.

Valmiit patalaput voi tuoda helmi-, maalis- tai huhtikuun Olohuone-tilaisuuteen tai antaa esimerkiksi Sinikalle. Yhteistyössä on voimaa eli tehdään tästäkin kylien ihmisten kiva juttu.

Martat -lehden juttua.

 

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 136 muutakin!