Punaisten mattojen illassa häkellyttäviä ensi-iltoja

Touhulan Digivestivaalien punaisten mattojen ilta 30.07.2013 oli historiallinen. Silloin nähtiin ja koettiin  Touhulan historian ensimmäinen maailmanluokan elokuva ensi-ilta. Ensi- iltaesityksiä oli peräti kolme kappaletta.

IMG_1505

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elokuvien tekijät ja näyttelijät saapuivat saliin punaista mattoa pitkin salamavalojen räiskyessä ja kuohuviinin virratessa. Tunnelma oli filmien tason mukainen eli maailmanluokkaa.

Filmeinä nähtiin Kari Mattilan ohjaama Professorin salaiset asiakirjat. Filmi oli kuvattu ainakin 25 vuotta sitten ja esiintyjinä nähtiin liikuttavan nuoria näyttelijöitä, jotka tuskin muistuttivat henkilöiden nykyistä habitusta. Aika oli kullannut muistot. Kokonaisuutena filmi oli pirteä kuvaus nuorten innosta heittäytyä uuteen kokemukseen, elokuvaan. Juoni eteni loogisesti ja toi katsojalle hyvän mielen.

Päivi Mattilan kuvakooste Viikonloppu oli tekijän rohkea kuvaus eräästä viikonlopusta mökillä. Kuvakerronta sisälsi viikonlopun sellaisena kun se silmiin oli sattunut. Esityksen taustaäänenä tekijä käytti rohkeasti omaa ääntään, laulamalla kertomuksen epävireisen ukulelen säestämänä. Taustojen ja kuvien yllätyksellinen yhteen nivominen loi esitykseen uniikin, herkän tunnelman.

Kesäpäivä Peltovuoren juurella oli taidokas kuvamuisto Suomen kesästä kanadalaistuneesta näkökulmasta. Rauhaa viestivä kesätunnelma vanhojen kansanlaulujen säestämänä toivat hyvän kontrastin filmin tuohitorvikonserttiosuuteen, jossa eri aikakausien  perinteitä yritettiin yhdistää uudella tavalla. Tuohitorviorkesteri, torvisoittokunta ja laulukuoro olivat tekijöitä, joihin suomalainen kansanmusiikki eri aikoina vahvasti nojautui.

Toivottavasti tilaisuus antoi uskoa vehkajärkisten mahdollisuuksiin tuottaa vahvaa elokuvailmaisua omin voimin toteutettuna.

Siispä rohkeasti vain bitit purkkiin ja valkokankaalle.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!