15.3.2014 tekijältä epe lahtinen Ei käytössä

Perinteitä vaalittiin pilkkijäillä Pajulanjärvellä

Esko miettii, miten se hauki mahtuisi reiästä

Esko miettii, miten se hauki mahtuisi reiästä

Tulosten manipulointia

Tulosten manipulointia

Mestariongiskelija odottaa...

Mestariongiskelija odottaa…

Kaikki tarvittava ulottuvilla

Kaikki tarvittava ulottuvilla

Kymmenien vuosien ajan ovat Vehkajärven nuorisoseuran jäsenet kokoontuneet kevään viimeisillä jäillä koettamaan, kuka on Ahdin suosikki tällä kertaa. Kimmo Nieminen oli katsellut säätilaa ja kevään kehitystä ja kutsunut pilkkikansan koolle jo maaliskuun 9.päivänä. Ja miten nappiin menikään epätavallisen aikainen tapahtuma-ajan valinta! Lumeton, liukas ,tasainen ja kuiva jää odotti kairakansaa aamusella. Pian huomattiin, että liukkaus yhdistettynä voimakkaaseen etelän puoleiseen tuuleen vaikutti voimakkaasti kulkusuuntaan. Sillä välin kun aloit  kairata avantoa, pilkkijakkara ja onkivehkeet liukuivat kauas valitulta reviiriltä .

Monet hiipivät Toivosen Eeron kokemuksella virittämän nuotion lämpöön jo varhain nauttimaan eväitään ja aprikoimaan, mistä Kettulan Kyösti tällä kertaa voittokalat taikoisi. Järven toiselta puolelta kantautui huhuja hurjasta syönnistä, mutta ei sieltä ilmestynyt ketään saalistaan mittauttamaan määrähetkeen mennessä. Nuotiolla kärisivät  suosikkimakkarat,kun parhaimmillaan parikymmentä sääriparia etsi nuotion ympäriltä koloa,josta käsin voisi kurotella kohti  kuumaa hehkua. Siellä tulisissa mujuissa  kypsyivät (tai paloivat) nysät, iivarit ja taisi joku haikailla kyröläisenkin perään . Joka tapauksessa kaikki kehuivat omaa valintaansa. Kehuttiin säätä, valmiiksi veistettyjä makkaratikkuja, kaverien kalaonnea ja Antin, 6 v , hulppeita juttuja. ”Me saimme 6 kalaa”, mainitsi Antti, kun veljensä Aleksi Antin välineillä onki.

Vaikka tämä tapahtuma ei kuulukaan varsinaisen tulosurheilun piiriin, totean, että Kyösti voitti . Puntalan Esko sai ison kalan palkinnon rantahauellaan. Kuka todella  voitti? Nimeltä mainitsematon kissa!

Tarkkailijana Esko L.

Kuvaajana Timo H.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 142 muutakin!