Pajulanjärvi kitsaalla päällä

Viime lauantain auringonpaiste hieman liennytti pilkkijöiden harmia siitä, kun kalat luurasivat jossain piilossa, eivätkä käyneet pilkkeihin ahnaina kiinni. Suurin saalis, mitä Touhulan Tulien pilkkikisasta nousi, oli reilu kolmekiloinen, mutta seuraavat jäivät jo reippaasti alle kahden kilon. Suurin kalakin oli vain 256 g. No, tunnelma oli silti Pajulanjärvellä ja Touhulassa mukavan leppoisa.

Suurin kala ei halunnut tulla punnituksi ilman tainnutusta.

Suurin kala ei halunnut tulla punnituksi, vaan vaati tainnutuksen.

Nyt Pajulassa käyty pilkkikisa oli jatkumoa Kuhmalahden Yrittäjien Elamon Tulille. Yrittäjien puheenjohtaja Täyrösen Petri totesi, että nyt haluttiin vähän vaihtelua, kun viitenä vuotena on jo Elamolla oltu ja nautittu hienosta tukikohdasta Penttilän Matin laavulla. Nyt Yrittäjät pistivät hynttyyt yhteen Vehkajärven Nuorisoseuran kanssa. Samalla saatiin järjestelyissä jaettua tekemistä vähän useammalle ja päästiin vähän tutustumaan toisenkin paikallisen toimijan touhuihin. Pääpalkintokin vaihtui kylpypaljusta kotakeittiöksi – tässä kisassa pääpalkinto meneekin neljänneksi suurimman kalansaaliin saaneelle. Voitto osui nyt Helmisen Altille Kivisalmesta. Altti iloitsi palkinnostaan, kun vihdoin heltisi kodallekin rakennuslupa kotakeittiön ansiosta. – Peräkärryä tästä varmaan tarvii hakemaan lähteä.

Altti Helmisen kalapussi menossa Täyrösen Petrin puntarille. Takana Puntalan Esko nostelee omaa valtavaa saalispussiaan.
Altti Helmisen kalapussi menossa Täyrösen Petrin puntarille. Takana Puntalan Esko nostelee omaa valtavaa saalispussiaan.

Salosen Santtu pisti kännykän hetkeksi piiloon, kun ruvettiin pilkkimiehestä kuvaa ottamaan. Tällä kertaa Santtu oli lähtenyt Pajulaan äitinsä Satun ja mummunsa Seijan kanssa. Matkassa oli myös pikkuveli Eetu. Santtu kertoi käyvänsä aika paljon pilkillä Kuhmajärvellä ja totesi parasta pilkkimisessä olevan kalojen saamisen. Pajulassa kalat välttelivät Santun ja Eetun pilkkejä, eikä saalista tällä kertaa tullut.

Salosen Santtu on kokenut pilkkijä.
Salosen Santtu on kokenut pilkkijä.

Touhulassa pilkkijöille ja muulle yleisölle oli tarjolla kunnon tykkihernesoppaa lämmikkeeksi. Makkarat paistuivat grillissä ja munkit tekivät kahvin kanssa kauppansa. Kiekkopeliä pääsi testaamaan Touhulassa sisällä kuin myös testaamaan omat mäkihyppääjäntaitonsa wii-pelissä.

Yleinen sarja
Virtanen Tauno 3128 g ja käsintehty puukko (Mummonhammas Vehkajärvi)
Mäkelä Väinö 1942 g
Harjula Seppo 1636 g
Helminen Altti 1580 g ja kotakeittiö
Virola Jouni 1448 g ja suurin kala 256 g
Korhonen Harri 1430 g
Mäkelä Marko 1362 g
Virta Teemu 1346 g
Mäkelä Marja-Liisa 1104 g
Lapset
Hakala Mikko 334 g
Rapo Emilia 108 g
Salonen Eetu ja Santtu ei saalista

Käytiin Touhulassa myös klapihakkuukisakin. Pilkottavana oli kaadetuista pihapuista jätettyjä pöllejä. Pölli piti mahdollisimman nopeasti pilkkoa klapeiksi. Kisassa oli vallan runsas kolmen hengen osanotto ja tässä tulokset:

Matti Häkkinen 3 min
Mikko Kylänlahti 3 min 30 s
Marja Korjus 3 min 35 s

Illalla Touhulassa vielä Kipinöi, kun Kylänlahden Mikon hienot jätkänkynttilät toimivat lähestymisvaloina. Sisällä Rauhalahden Matti musisoi ja säesti Puntalan Satun laulua. Tanssilattialle olisi toki muutama pari enemmänkin mahtunut, mutta nyt isommilta ruuhkilta ja törmäyksiltä vältyttiin ja lauantai-illan valssit pyörähtelivät oivallisesti. Touhulan tunnelma on kyllä ihan omaa luokkaansa.

ps. Kaloja jäi vielä järveen! Nuorisoseuran jäsentenväliset pilkkikisat on tulevana lauantaina klo 9 Pajulassa, lähtö Verkkoniemestä Mattilantien varresta.

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!