Omenapuusta pudonneet

Kyllähän se ny sitten selvis, mitä sieltä Aatamin omenapuusta putoilee. Kyllä ne oli omenoita, ja kotmaisia. Eikä ne olleet valetta, ku ne oli kotimaisia omenoita.

Omenapuun juurella etsitään omenoita

Kotikutoista valetta olikin sitten se tarina. Odotin moniäänistä luentaa, kuulin kuitenkin etupäässä monologia. Hyvä se oli silti kuulla kuinka monimutkaista on päästä itse asiaan, eli saada kirja julkaistua.

Monologeissa etsitään asiaa

Tärkeätä on myös kuulla ääneen tulkittuja lukijoiden kokemuksia. Ne rikastavat kirjan sisältöä, kun joku on jo pureksinut ja jalostanut lukukokemuksensa omalle äänelleen.

Äänen avaajat odottivat vuoroaan

Ne kokemukset opettavat tulkitsemaan luettua. Niitä tulkintoja olisin odottanut enemmän, kun kirjassa oli runsaasti tarjolla eri tunnetilojen tarinoita.

Päivi Pöyhölä oli visualisoinut omenapuun ilmeen

Tärkeätä on ehdottomasti myös kirjan ulkoinen viesti. Se tukee vahvasti tarinoita. Päivi Pöyhölä oli onnistunut hyvin saamaan esille Aataminomenapuun visuaalisen viestin. Omenat eivät olekaan valetta, kun ne ovat kotimaisia omenoita.

Unelma omasta omenapuusta on kirjallisesti saavutettu

Kylätaidetoimkunta on varsin tyytyväinen kuultuun tarinaan. Kotitaidetta on aina ilo luoda, mutta sen saaminen esille ja julki onkin sitten toinen juttu. Vaaditaan sitkeyttä ja uskoa asiaan. Niin ja kärsivällisiä kolleegoja, jotka kannustavat eteenpäin. Kiitos Teatteri Kesylle kannustuksesta luetun tekstin tulkintoihin. Taustalaulu ja soittot esityksen aikana syvensivät sanomaa ja loivat tunnelmaa.

Kuulijat odottivat omenoita

Tervetuloa taas Vehkajärvelle seuraavan projektinne päättäjäisiin.

Kiertueen päätteeksi on kirjallisten terveisten aika

Kylätaidetoimikunta kiittää osallistujia ja jää kuulolle. Jospa saatu kimmoke kolahtaisi myös vehkajärkisesti kansien väliin.

Eila ja Jussi kiittävät Marttoja esillepanosta

Ottia tuotanoinaa..

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!