Maalaismarkkinat lau 4.7. kello 10-13

Perinteiset Maalaismarkkinat kymmenennen kerran lauantaina 4.7. kello 10-13 Pohjan torilla, Rautajärventie 22.

Hyvät tuotteet

Maalaismarkkinoilla on mukava meininki, hyviä tuotteita myynnissä ja paljon väkeä. Myyjät ovat kertoneet, että tuotteet käyvät kaupaksi. Markkinoilla myydään paljon itsetehtyjä leivonnaisia ja käsitöitä, sisustustuotteita ja ainutlaatuisia asusteita sekä käyttöesineitä. Krääsää ei oteta myyntiin lainkaan. Vetovoimainen  kirpputoriosasto tarjoaa aarteita pengottavaksi, ihan oikeasti. Markkinoille on tähän mennessä ilmoittautunut yli 30 myyjää.

Ihmiset tapaavat markkinoilla toisiaan ja monet viihtyvät alueella koko tapahtuman ajan. Ja mikä ettei, sillä paikalliset yhdistykset ovat panostaneet muonitukseen erinomaisesti. Pikkurahalla saa ostaa suolaista ja makeaa.

Maalaismarkkinoilla on aina ollut viihdyttävää taustamusiikkia maalaiseen makuun. Viime vuonna Aarno Lahti Pajulan kylästä soitti haitaria.IMG_2243[1]

Hyvinvointia

Kirjasto on avoinna markkinoiden ajan. Siellä on poistomyyntiä ja Kolmen polven käden taitojen näyttely (puukäsitöitä ja huovutusta). Kirjaston vessa on tärkeä etappi ennen ja jälkeen muonituspisteiden.

Terveydentilastaan saa tietoa Diabetesyhdistyksen mittauspisteellä.

Jotta varmasti välttyy pitkästymiseltä, on Kuhmalahden Kisa järjestänyt nurmikkoalueelle toimintaa. Rantasen perhe kantaa myös kortensa kekoon ja tuo hevosen ja ponin talutusratsastusta varten ja kanoja ihasteltavaksi. Hevosen lantaa saanee mukaansa muovikassikaupalla. Lanta on parasta ravinnetta kukkasille ja kasvimaalle. IMG_2248[1]

Kiinteistöjäkin voi ostaa

Kannattaa katsella terveysaseman ja kunnantoimiston kiinteistöjä sillä silmällä, että ostaisiko, sillä kunnalla on tarve ne myydä (kassa tyhjä). Molempiin kun saisi yrittäjän, niin johan onni potkaisisi kylää!!

Kangasalan seudun Osuuspankilla on markkinaosasto, joten rahoitus kiinteistökauppoihin saattaa olla lähempänä kuin voisi kuvitella. Kangasalan Sanomat varasi myös paikan, joten myöteisistä uutisista pystyisi kertomaan heti ja ensimmäisenä kautta emäpitäjän. Poikkeuksena tähän olisi Vehkajärven entisen koulun myynti, josta uutisoimiseen Vehkajärven Sanomat varaa ensioikeuden.

Piirakkakilpailu kohokohta

Tämän vuoden markkinoiden kohokohdaksi on haaveiltu piirakkakilpailua. Siihen toivotaan monen osallistuvan, sillä tiedossa on, että taitavia ja rohkeita leipureita on paljon. Piirakkakilpailussa on kaksi sarjaa eli suolainen ja makea. Molempiin voi osallistua tai vain toiseen. Mitään muita rajoituksia ei ole kuin piirakan koko: halkaisijaltaan noin 25-30 senttinen valmis tuote tuodaan kirjastotalon entiseen pilates-saliin lau kello 10-10.30 välisenä aikana. Piirakkavuoan tai -tarjottimen pohjaan tulee laittaa leipojan nimi ja puhelinnumero. Kolmen hengen raati valitsee sarjojen voittajan tietämättömänä tekijästä. Tulos julkistetaan puolen päivän tienoilla. Sarjojen voittajat palkitaan Tiina Anttilan uniikkikäsityöllä ja kunniakirjalla.

Piirakkakilpailusta kannattaa jakaa tietoa kaikille jauhopeukaloille, jotta kohokohdasta tulee totta.

Tule mukaan mukavaan tapahtumaan. Nähdään Maalaismarkkinoilla.

 

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!