Kaupungissa olikin kaupunkitaidetta

Vehkajärven kylätaiteilijoiden retki Tampereelle oli avartava kokemus. Amurin Helmessä oli esillä kaupunkitaidetta. Pirjo Autio oli paneutnut Tampere teemaan huolella. Kaupungin sisintä oli maalattuna esillä yli sadan vuoden aikajanan varrelta. Upea kokemus.

Pirjo emmaus P1010318Kuvattuna oli kaupunkimiljöötä, mihin omat muistikuvat eivät yltäneet. Vanhasta hotelli  Emmauksesta on kuultu lähinnä vain tarinoissa. Nyt Emmaus oli kuvana. Onneksi Pirjo ei ollut innostunut paikasta liikaa, eikä ole maalannut kuvaa uudestaa Emmauksesta.

 

 

 

Pirjo keskustori

Vanhan keskustorin ympäristöstä on usealla kylätaiteilijalla vielä näkömuistissa mielikuvia joistakin vanhoista rakennelmista kuten ns kylmähallista.

 

 

 

 

Pirjo koskenranta

Upea työ oli näkökulma Finleysonin tehdasalueelle. Kuvakulma oli tavallisuudesta poikkeava ja myös siksi mielenkiintoinen. Taidokas työ, joka sopisi monille seinille Tampereen kaupunkikodeissa.

Kylätaieilijat olivat tosi innostuneita Kylätaiteen mahdollisista kehityssuunnista. Kun antaa taiteelle luvan rantautua sisimpäänsä, johtaa se aina henkiseen vapautumiseen. Antaa palaa. Anna silmän kertoa, mitä se näkee. Hihittelet vain itseksesi, kun muut yrittävät tulkita mitä sinä näet. Tosin valitettavan usein tulkitsjat unohtavat kertoa, mitä he itse näkevät.

 

Kylätaiteilijat kaupungissaKylätaiteen tulkinnassa pullakahvit auttavat aina. Kahvila Amurin Helmi on kaupungin paras kahvila. Siellä on helppo antautua taiteen viemäksi. Kiitos Pirjo kokemuksesta.