Jäikö jälki jälleen jälkeen

Paula laittoi kukat kukkimaan

Vehkajärvellä on yleisesti ihmetelty Kylätaiteilijoiden monotypia opintojakson loppunäyttelyn poissaoloa kyläkahvion galleriasta. Saivatko vehkajärkiset kylätaiteilijat kiertokoulussa jälki-istuntoa? Oliko Näppilän navetta liian eläimellinen työpaikka, jossa luovuuden kukat syötettiin isäntien suurpaaleihin?

Luovuutta ei etsitä, se vain tuloo ja kukkii. Tärkeätä on oikea aseenne

Eivät asiat niin yksinkertaisia olleet. Kiertokoulu ei vain yksinkertaisesti ollut huomioinut opintojen aikataulutuksessa ilmastonmuutosta. Monotypiassa luomukset painetaan läpimärälle syväpainopaperille. Eihän se biotehtaiden tuote kuivukkaan ilmastossa, jossa ilman suhteellinen kosteus on trooppisella tasolla. Kostealla paperilla väri suttaantuu, jos sitä rieputetaan. Ja Vehkajärvellähän kylätaidetta rieputetaan kun ollaan vehkajärkisiä.

Kun mankelin ja navetan yhdistää saadaan tulokseksi grafiikanpaja

Kylätaiteilijat ovat pahoillaan, etteivät saaneet tartutettua kokemaansa luomisen riemua kesäkahvion näyttelyllä, mutta tuleehan niitä uusia tilaisuuksia. Kuten tulee uusia monotypia opintojaksoja kaikille kiinnostuneille.

Yksi painaa, muut luovat uutta aineistoa

Kuvakoosteessa voitte yhtyä kiertokoulussa koettuun opiskelun riemuun ja intensiiviseen luovuuden kukintaan. Konvergoitu navetta tarjoaa elämysympäristön luovuuden kehittämiseen ja toteutukseen. Monotypia on yksinkertaisin tapa tuottaa painettua kuvataidetta. Se on niin vehkajärkistä ettei palleilla pysy. Tätä taidetta kehitetään lisää..

Työn ilo luo seisaaltaankin vibroja

Katellaan…

Paulan maisemassa omena on pudonnut hyvään maahan

Pirkko kohtasi vihreän metsän
Jorma ennusti tulevaisuutta
Matti kaipasi Lappiin
Pirkon metsässä erottaa puut metsästä
Jorma palasi teolliseen elämään
Itsensä voi nähdä monella tavalla. Näin sen näkee Jorma
Oikean hetken odottelu on osa luovaa prosessia
Yht kaikki luovuus on keskittymistä
Saakohan tällä prässillä painettua savelle miettii keraamikko.
Ahtaudessa on helppo saada vaikutteita kanssa- tai kansantaiteilijoilta

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 136 muutakin!