Heinäkuoro konsertoi pe 29.07 Touhulassa

Kun Vehkajärven kylätaidetoimikunnan taiteellinen johtaja Katri Remell ideoi kylälle poikkikyläistä laulantaa, ei hän voinut aavistaa, miten laulanta tarttuu. Kahdenkymmenen laulajan kuoroksi kasvanut Heinäkuoro pitääkin tulevana perjantaina 29.07 kello 18.00 viisvuotisjuhlakonsertin Touhulassa.

Heinäkuoron perusajatus on aina ollut rento laulanta
Heinäkuoron perusajatus on rento laulanta

Poikkikyläinen konsepti, jossa laulunhaluiset lomailijat laulavat yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa rennon kesäisiä lauluja on houkutellut mukaan myös ulkopitäjäläisiä. Esimakua laulannan riemusta on saanut vierailemalla kesäkahvilassa kuoron avoimissa harjoituksissa. Kuoro onkin monasti yllättänyt munkkia suuhun sullovan asiakkaan herkällä serenadilla. Silloin santsikupeille on ollut kysyntää.

Heinäkuoro lupaa loihtia Touhulaan kevyen kesäisen tunnelman, jonka kuulija muistaa kokeneensa aiemmin riippakoivun alla unelmoidessaan. Kuoro laulaa moniäänisesti. Äänet tietenkin sovitetaan yhteen Kaisa Pärnäsen johdolla. Heinäkuoron konsepti: “muutama harjoitus ja sitten konsertti” on täydentynyt äänilajiharjoituksilla, jolloin esimerkiksi kuoron altot ovat värisyttäneet Pajulanjärven pintaan alttomaisia aaltomuotoja. Outoa luonnonilmiötä ihmetellessä kalamiehet ovat ymmärtäväisesti siirtyneet hiukan kauemmaksi rannasta.

Suomen ehkä ainoata poikkikyläistä kesäkuoroa vauhdittavat uutuutena myös heinänaiset, jotka liikkuvat kevyesti keskellä iltaa muistaen hetken, kun kävelivät kesäillalla laulelemassa vehkajärkisille kesäisiä kansanlauluja. Kun Vehkajärven korvissa soi, silloin Touhulassa tavataan tuttuja ja kuullaan kesäisiä jttuja.

Heinäkuoron vahvuus on poikkikyläisyys
Heinäkuoron vahvuus on poikkikyläisyys

Kesän merkkejä kaikki. Eikä muuten korvia kuumota, kun Touhulassa ilmaa viilennetään ilmapumpuilla.

 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!